24 °

max 24 ° / min 14 °

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 12°

Srijeda

01.05.

23° / 15°

Četvrtak

02.05.

20° / 13°

Petak

03.05.

15° / 11°

Subota

04.05.

18° / 11°

Nedjelja

05.05.

20° / 11°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Lazović 12. marta obavijestio Novovića da zna za „spektakularno hapšenje“, ponudio se da sam dođe u SDT

Hronika

Tag Gallery
Comments 2

Lazović 12. marta obavijestio Novovića da zna za „spektakularno hapšenje“, ponudio se da sam dođe u SDT

Izvor: mportal

Autor: Antena M

  • Viber

„Bez namjere da na bilo koji način utiče na rad Tužilaštva, osim da postupa u skladu sa zakonom i nepristrasno, Zoran Lazović, Vas obavještava, da je na svaki poziv Tužilaštva spreman doći u Tužilaštvo i da, kao i do sada ne želi izbjegati ili ometati bilo kakav zakonit rad Tužilaštva“, navedeno je u pismu koje je Lazović uputio Novoviću preko advokata Nikole Martinovića

Bivši visoki funkcioner crnogorske policije Zoran Lazović, koji je uhapšen u nedjelju pod optužbama Specijalnog državnog tužilaštva da je organizovao kriminalnu grupu koja je omogućila ulazak u Crnu Goru Veljku Belivuku i Marku Miljkoviću, još 12. marta je pismom preko advokata obavijestio Glavnog specijalnog tužioca Vladimira Novovića da je spreman da dođe u SDT na svaki poziv i da ne želi to da izbjegne ili ometa bilo kakav zakonit rad Tužilaštva.

Lazovićev advokat Nikola Martinović, preko kojeg je pismo predato Glavnom specijalnom tužiocu, naveo je i Lazovićev broj telefona preko kojeg ga je moguće dobiti „za potrebe bilo kakvog postupanja Tužilaštva“.

U pismu predatom Glavnom specijalnom tužiocu Vladimiru Novoviću navodi se, između ostalog, da je „Prije par dana, Zoran Lazović dobio „dobronamjernu" poruku od novinara koji tvrdi da ima pouzdan izvor informacija u SDT, da ovo Tužilaštvo sprema spektakularno lišenje slobode Zorana Lazovića, čime bi ispunilo očekivanja političara na vlasti i opravdalo dosadašnju medijsku kampanju. Bez namjere da na bilo koji način utiče na rad Tužilaštva, osim da postupa u skladu sa zakonom i nepristrasno, Zoran Lazović, Vas obavještava, da je na svaki poziv Tužilaštva spreman doći u Tužilaštvo i da, kao i do sada ne želi izbjegati ili ometati bilo kakav zakonit rad Tužilaštva“.

U pismu se takođe navodi da je „negativna kampanja političara i medija koja se protiv njega vodi duži niz godina, doživjela kulminaciju u zadnje dvije godine. Određeni mediji kampanju su toliko zahuktali da press clipping pokazuje kako su u zadnje dvije godine, svakodnevno u prosjeku, objavljivano po pet negativnih tekstova, u kojima se Lazović povezuje sa kriminalnim aktivnostima, a Tužilaštvo poziva na njegovo hapšenje“.

Bez obzira na to što je Lazović još prije mjesec dana očigledno bio informisan o pripremi njegovog hapšenja i načinu na koji će ono biti izvršeno, niko iz SDT ili Specijalnog policijkog odjeljenja ga nije pozvao i zatražio da se pojavi u njihovim prostorijama. Podsjetimo, Lazovićev sin Petar je uhapšen upravo tako – nije bilo spektakla tokom hapšenja, već je pozvan u SPO gdje se predao kolegama.

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

Irma

A koga kriminalci zovu "svojim bratom", valjda ne Katnića i Lazovića. A Novović tu nije našao ništa sumnjivo. Dobar neki tužilac.

TNT

Lazovic i Kantic dok su bili u sluzbi hapsili su kriminalce i narko bosove sad kako je dosla nova vlast koja radi sa narko klanovima hapsi javne tuzioce,i policiske cinovnike da bi im se osvetili za hapsenje narko bosova dok su bili u sluzbi Kantic i Lazovic.