14 °

max 14 ° / min 11 °

Petak

03.05.

14° / 11°

Subota

04.05.

19° / 11°

Nedjelja

05.05.

21° / 11°

Ponedjeljak

06.05.

20° / 13°

Utorak

07.05.

21° / 13°

Srijeda

08.05.

20° / 14°

Četvrtak

09.05.

20° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Šaranović: Akcija protiv koruptivnih radnji policijskih službenika trajala pet mjeseci, pored osam policajaca, krivična prijava i protiv 27 državljana Albanije i Turske

Hronika

Comments 2

Šaranović: Akcija protiv koruptivnih radnji policijskih službenika trajala pet mjeseci, pored osam policajaca, krivična prijava i protiv 27 državljana Albanije i Turske

Autor: Antena M

  • Viber

Ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović saopštio je na konferenciji za medije da je njihova ključna uloga da iskorijene korupciju, osvrćući se na jutrošnju akciju ODT-a. 

Kako dodaje, Odjeljenje za unutrašnju kontrolu policije realizovalo je višemjesečnu akciju koja je bila usmjerena na nezakonito ponašanje policijskih službenika.

"Na osnovu dokaza koji su ukazali na nezakonito postupanje, Odjeljenje unutrašnje kontrole policije je ODT-u podnijelo prijavu protiv osam policajaca pod sumnjom da su primali mito, kao i protiv 27 državljana Albanije, Turske i Kosova koji su pod sumnjom da su davali mito", kaže Šaranović.

Kako dalje objašnjava, policajci su uzimali novac kako bi pristali da izvrše službene radnje.

"Sada je jasno zbog čega niko od 2013. nije htio da donese Pravilnik o imovini policijskih službenika. Naš cilj nije samo da otkrijemo, već i da ovakav teret sa leđa skinemo onima koji su većina - a to su hrabri policajci koji čine sve da garantuju bezbjednost svih građana. Nećemo ostati nijemi na bilo koju nezakonitost i zloupotrebu", dodaje Šaranović.

U ovom trenutku, kako kaže, i dalje se vrše pretresi službenih prostorija, pa ističe da će biti pronađeni i brojni drugi materijalni dokazi koji će ovo potvrditi.

"Ovo djelo je organizovano počinjeno. Njih sedmoro lišeno je slobode na radnom mjestu, dok je jednom tokom hapšenja pozlilo. On je prebačen u KCCG i njegovo stanje je skoro stabilno. Ne mogu reći o kome se radi, međutim, mogu kazati da smo osigurali da im se oduzme vatreno oružje", objašnjava Šaranović.

Govoreći o preostalom kapacitetu graničnog prelaza Božaj, na kojem su uhapšeni radili, Šaranović je rekao da ima dovoljno radnika koji su ostali da obavljaju dalje redovne radnje, jer je bezbjednosni sektor, tvrdi, vrlo pažljivo pristupio ovoj akciji.

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

Sve vi cvjetalo

Opet Demokrate ka im i koalicioni partner vise po konferencija za stampu. Najavljuju hapsenja i bave se poslom koji nije njihov. Zato ce i proci ljigavo.

Mila K

Kakve su ovo nelegalne aktivnosti? Od kad je posao ministru da hapsi? I gdje je ovdje vd direktora UP?