10 °

max 12 ° / min 10 °

Utorak

21.03.

12° / 10°

Srijeda

22.03.

18° / 9°

Četvrtak

23.03.

17° / 9°

Petak

24.03.

17° / 10°

Subota

25.03.

17° / 10°

Nedjelja

26.03.

17° / 9°

Ponedjeljak

27.03.

11° / 6°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Bjelica i Popović na konferenciji u Antaliji

Društvo

Comments 0

Bjelica i Popović na konferenciji u Antaliji

Autor: Mirjana Dragaš

  • Viber
Predsjednik Upravnog odbora Univerziteta Crne Gore Duško Bjelica i dekan Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Stevo Popović održaće predavanje po pozivu na Prvoj međunarodnoj evroazijskoj naučnoj konferenciji o sportu, obrazovanju i društvu, koja će biti održana od 13. do 15. oktobra u Antaliji, u Turskoj.

Predsjedavajući organizacionog odbora Konferencije profesor Mutlu Turkmen iskazao je u pozivnom pismu zahvalanost profesoru Bjelici i Popoviću na saradnji i prihvatanju poziva za učešće. Profesori Univerziteta Crne Gore na konferenciji održaće predavanje „Tjelesna visina i njen odnos sa rasponom ruku kod adolescenata na Kosovu: nacionalna anketa“.

Osim učešća na konferenciji, cilj posjete Turskoj je i povezivanje Univerziteta Crne Gore, Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje i Crnogorske sportske akademije sa Međunarodnom asocijacijom za nauku o sportu i fizičku kulturu, koja je organizator skupa.

„Međunarodna asocijacija za nauku o sportu i fizičku kulturu, čije je sjedište u Ankari, osnovana je 2010. godine, a od tada svake godine organizuje godišnju naučnu konferenciju u drugoj državi. Između ostalog, takve konferencije održane su i u našem susjedstvu. Tako je 2013. godine konferencija održana u Bosni i Hercegovini, dok je 2014. godine mjesto okupljanja bilo u Makedoniji“ – kazao je dekan Popović.

„Članice asocijacije iz 17 država svake godine pokušavaju da ugoste delegate sa svih meridijana. Konferencija u Turskoj, bez obzira na situaciju u toj zemlji, pokušaj vojnog udara i manji broj delegata nego na prethodnim skupovima, sa pravom se ubraja u događaje sa najvećim brojem učesnika kada su sportske nauke u pitanju u toj zemlji, jer nijedan od predavača po pozivu nije otkazao učešće“ – objasnio je profesor Bjelica. 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR