12 °

max 24 ° / min 12 °

Ponedjeljak

29.04.

24° / 12°

Utorak

30.04.

23° / 13°

Srijeda

01.05.

20° / 15°

Četvrtak

02.05.

19° / 14°

Petak

03.05.

16° / 10°

Subota

04.05.

18° / 9°

Nedjelja

05.05.

20° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Članovi „Extrema“ spasili život starcu sa Golije

Izvor: Foto: onogost.me

Društvo

Comments 0

Članovi „Extrema“ spasili život starcu sa Golije

  • Viber
Spasioci "Extrema" danas su se, nakon četvoročasovne akcije, probili kroz velike smetove do golijskog sela Selina kako bi, zajedno sa ekipom ljekara ukazali pomoć devedesetdvogodišnjem mještaninu Radosavu Goranoviću.
Kako je portalu onogost.me kazao dr Aleksandar Joksimović, Goranoviću je zbog upale pluća i popuštanja rada srca došlo do nakupljanja vode. 
 
Da problem bude veći starac je na svoju ruku uzeo ljekove zbog čega je došlo do urinarnih problema pa će biti neophodna i hirurška intervencija.
 
Golija je danima odsječena od Nikšića. 
 
akcija spasavanja zasredinu golija
 
Kako ističe Zoran Radović, iz spasilačkog kluba "Extrem", snijeg nije veliki, ali jesu nameti koji otežavaju prohodnost.
 
„Od Šuma do Krsca je samo led, a nameti su bili kosi po desetak metara tako da smo morali kidati snijeg da bolesnik, koga smo prevezli motornim sankama, ne bi ispao”, kazao je Radović.
 
U akciji su još učestvovali članovi tog kluba Nikola Bigović, Slavko Marković i Dačo Vulević, Mitar Simunović, dr Joksimović i medicinski tehničar Dragan Šekarić.
 
Goranović je prevezen u nikšićku Opštu bolnicu. Članovi tog Spasilačkog kluba ovih dana su imali još jednu uspješnu akciju, kada su pomogli Miloradu Musi Durutoviću iz Brezana, koji je zatražio pomoć zbog zdrastvenih problema, da stigne do bolnice. Tadašnja akcija spašavanja je, od poziva do prijema u bolnicu, trajala dva sata i obavljena je u izuzetno teškim uslovima. 
 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR