9 °

max 14 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

16° / 8°

Subota

27.04.

19° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

24° / 16°

Srijeda

01.05.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Korona: Upokojio se episkop Ruske pravoslavne crkve

Religija

Comments 2

Korona: Upokojio se episkop Ruske pravoslavne crkve

Autor: Antena M

  • Viber

Piše: Vladimir Jovanović

Venjamin Koroljov (55), episkop železnogorski i ljgovski (Kurska oblast) Ruske pravoslavne crkve upokojio se danas od korone – objavili su ruski mediji.

Venjamin je, ispostavilo se, prekjuče hospitalizovan sa teškom dvostranom pneumonijom. Danas oko 14 sati po lokalnome vremenu smrt je nastupila tokom pokušaja da ga reanimiraju.

Episkop je četvrta žrtva koronavirusa među pravoslavnim klirom Rusije. Ono što zabrinjava je nevjerovatno brzo širenje infekcije među jerarhijom, osobito u ruskim manastirima.

Juče je objavljeno da je u potpuni karantin do 30. aprila s opcijom neograničenoga produženja stavljen i ženski Divejevski manastir u Nijžegorodskoj oblasti, nekoliko stotina kilomematara istočno od Moskve.

Sestrinstvo broji oko 400 monahinja.

Prema saopštenju područne eparhije Ruske crkve, „kod nekoliko sestara koje žive u manastiru dijagnostikovana je pneumonija i potvrđena koronavirusna infekcija", a „sve bolesne sestre su izolovane i nalaze se u manastirskome medicinskome centru pod nadzorom ljekara“.

Broj slučajeva zaraženih monahinja nije službeno naveden. Prema medijskim informacijama, dosad je 48 monahinja hospitalizovano.

Zbog masovne infekcije sestrinstva u Divejevu državne vlasti su donijele odluku o zabrani ulaska u cjelokupnu Nijžegorodsku oblast bez posebne dozvole.

Nikolaj Balašov (64), protojerej, zamjenik rukovodioca Odjeljenja za vanjske crkvene veze mitropolita Ilariona Alfejeva, objavio je sinoć da je obolio od korone.

 

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

SRELE

A moj Vladimire daj neke anlize i istorijske činjenice (odličan si u tome) Ovo mi liči kao upozoravanje da mogu i sveštenici oboljeti. Ko je mudar neće mu trebati upozorenja ovakve vrste.