12 °

max 14 ° / min 8 °

Četvrtak

18.04.

14° / 8°

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 4°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

19° / 7°

Srijeda

24.04.

20° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Patrijarh Srbije uručio Sv. Savu ratnom huškaču, tajkunu i šovinisti

Religija

Comments 3

Patrijarh Srbije uručio Sv. Savu ratnom huškaču, tajkunu i šovinisti

Autor: Antena M

  • Viber

Jedan od kreatora najcrnje ratnohuškače propagande iz prve polovine 1990-ih, ratni profiter i anticrnogorski šovinista, Milorad Vučelić, rođen u Crvenki (Vojvodina, 1948), sada glavni urednik tabloida „Večernje novosti”, dobitnik je Ordena Sv. Save II reda, koji mu je u Patrijaršiji Srbije uručen 7. oktobra.

Kako je sopšteno, odlikovan je na temelju odluke Sinoda Crkve Srbije (SPC).

Vučelić je bio funkcioner u partiji optuženoga za ratne zločine Slobodana Miloševića, a na početku ratova takođe i ministar u reginalnoj „vladi” osuđenoga ratnoga zločinca Radovana Karadžića u tzv. SAO Hercegovina.

Između 1991. i 1992. glavni je urednik TV Novi Sad, a onda do 1995. i Radio-televizije Srbije. Docnije obavlja funkciju rukovodioca Upravnoga odbora AD „Telekom Srbije”.

Tajkun, blizak srpskoj tajnoj službi, uključujući i zlgolasnu jedinicu „Crvene beretke” iz koje su regrutovani atentatori na Zorana Đinđića, a koju je u bazi Kula obilazio skupa s Miloševićem, te nepravosanžno osuđenim ratnim zločincima Jovicom Stanišićem i Frankom-Frenkijem Simatoićem. U novija vremena, dio propagandne menažerije Aleksandar Vučića…

Sada je patrijarh Srbije, Porfirije-Prle Perić, lično uručio odlikovanje Vučiću, a ceremoniji su prisustvovali Irinej Bulović i još trojica episkopa Crkve Srbije.

„Čast mi je da vas, gospodine Vučeliću, pozdravim u domu srpskih patrijaraha, povodom uručenja ordena Svetog Save odlukom Sinoda”, kazao je Perić.

„Vi ste prije, sada već mogu da kažem, mnogo decenija dok ste bili najpre direktor Radio-televizije Vojvodine u Novome Sadu, a onda i direktor nacionalne televizije u Beogradu, otvorili vrata - a sada ću samog sebe ispraviti - ne samo da ste otvorili vrata nego ste dali i trudili se da mi iz Crkve imamo apsolutno sve mogućnosti da sa malih ekrana govorimo”, naglasio je Perić.

O liku i nedjelima Vučelića, napravljen je u Beogradu nedavno dokumentarni film…

Komentari (3)

POŠALJI KOMENTAR

Neutralan

Pop Maca je ta TAk.Crkva proglasila zlocinca Popa Macu svecem

mr

Nije mi samo jasno otkud čuđenje za ovakav potez SPC. Ako su ubice i koljači, Maca i Šiljak, mogli biti proglašeni za svece, onda su za njih ratni huškači, kao narodni dobrotvori!