26 °

max 26 ° / min 14 °

Ponedjeljak

29.04.

26° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 12°

Srijeda

01.05.

23° / 15°

Četvrtak

02.05.

18° / 13°

Petak

03.05.

15° / 10°

Subota

04.05.

16° / 9°

Nedjelja

05.05.

18° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Duhovnik obrlati ovčicu i razori brak, a uleti mu i neki dinar u džep – poručuju sa svetosavskog portala

Religija

Comments 0

Duhovnik obrlati ovčicu i razori brak, a uleti mu i neki dinar u džep – poručuju sa svetosavskog portala

Autor: Antena M

  • Viber

Zoran Đurović, paroh u Beogradu, odrastao u Crnoj Gori, prezentna medijska zvijezda društvenih mreža sljedbenika Crkve Srbije (SPC), poručuje: 

„Ukoliko je monah djevstven (nevin), što je danas rijetko naći, on je beskorisan za bračne probleme. Neopitan ne može da te uči. Pitaće ga neko za oralni seks, ili za odnose u trudnoći ili u ciklusu ili u postu. Navedoh bezazlena pitanja da ne bih nekog ‘prepodobnog’ sablaznio. Dakle, neko ko ne zna, ne može da ti da znanje koje ne pośeduje”.

U članku za svetosavski portal „Чудо”, blizak Patrijaršiji Srbije, Đurović piše: 

„Ako imamo ove beskorisne duhovnike, pogubniji su šarlatani. Oni što imaju izgled pobožnosti, a unutra su vuci. I onda često umiju da ‘utješe’ suprugu. Često im je cilj ne karnalno zadovoljstvo, nego ostvarenje želje za dominacijom i manipulacijom slabih. Hrane ih uši. Nažalost, to se ne može iskorijeniti, jer dokle ima ovaca, biće i vukova”. 

„Jedan ‘du'ovnik’ je skoro gradio tezu o tome da nam je nepotreban brak, jer je sa Novim zavjetom to postalo beskorisno. Veli, ‘brak više nije obaveza’. Nije mu palo na pamet da su se njegovi otac i majka morali oznojiti i baviti tim ‘trivijalnim’ stvarima, da bi on mogao danas biti živ i trabunjati”. 

„Slabi se prime na ove ‘uzvišene’ misli, pa žene neće da daju muževima, a muževi neće da ih obilaze. Poslije se žale kako ih je žena prevarila sa nekim (znam i za slučajeve kada su kumovi pripomagali)”. 

Đurović tvrdi da „ovaj moj uradak nije protiv djevstvenosti, nego protiv štetočina”. 

„Isti ovaj duhovnik zna za homiće i preljubnike u svojoj Crkvi, a nikada neće da ustane protiv njih kao Jovan Krstitelj, nego propovijeda sa bezbjedne distance ne bi li obrlatio neku ovčicu. Ako će da mu uleti neki dinar u džep, a da to košta razorenog braka, nikakva je cijena”.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR