20 °

max 20 ° / min 10 °

Subota

04.05.

20° / 10°

Nedjelja

05.05.

21° / 12°

Ponedjeljak

06.05.

20° / 12°

Utorak

07.05.

18° / 13°

Srijeda

08.05.

23° / 13°

Četvrtak

09.05.

23° / 14°

Petak

10.05.

21° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Ogranak SPC i u ime Crne Gore: Genocid u Srebrenici ‘navodni’, proglasite Kosovo okupiranom teritorijom!

Religija

Comments 4

Ogranak SPC i u ime Crne Gore: Genocid u Srebrenici ‘navodni’, proglasite Kosovo okupiranom teritorijom!

Autor: Antena M

  • Viber

Priredio: V.J.

 Sveštenstvo Novogračaničko-srednjezapadnoameričke eparhije Crkve Srbije (SPC), na čelu sa vladikom Longinom — alijas Momir Krčo, rođen 1955. u Olovu, BiH — prekida „trend ćutanja” svetosavske jerarhije i poziva da se Republika Kosovo proglasi „okupiranom teritorijom”, negirajući pritom genocid u Srebrenici.

Novogračaničko-srednjezapadnoamerička je najveća eparhija svetosavske dijaspore. Na eparhijskom godišnjem crkveno-narodnom saboru održanom 12. aprila o.g. u Omahi, Nebraska, donijeta je rezolucija.

Kako ocjenjuje „Стање ствари” — portal koji kontaminira javnost „srpsko-ruskim svetom” — „rezolucija ima veliki značaj, jer uvjereni smo, predstavlja mišljenje VEĆINE VASKOLIKOG SRPSTVA”.

Drugim riječima ako su „u posljednje vrijeme sve učestaliji prigovori da se vrh SPC isuviše povezao sa vlastima pružajući im političku podršku i da su poruke crkvenih velikodostojnika po pitanju Kosova i Metohije isuviše blage, pa čak i dvosmislene”, sada je ova rezolucija „najsmjeliji i najsveobuhvatniji dokument koji je u SPC donijet posljednjih godina”.

„Antena M” objavljuje izvode iz ovog svetosavskog akta …

- Iako lojalni i primjerni građani SAD, ostajemo nepokolebivi i vjerni u našoj ljubavi prema otadžbini Srbiji, Republici Srpskoj i CRNOJ GORI, pa i ove godine ne možemo, a da ne izrazimo svoju najdublju zabrinutost povodom najvažnijeg nacionalnoga pitanja za srpski narod — Kosova i Metohije.

- Sa velikim nespokojem i uznemirenošću već godinama smo svjedoci kontinuiranog urušavanja državnosti i teritorijalnog integriteta Srbije koje je započeto još potpisivanjem Briselskoga sporazuma, a dovršeno takozvanim Ohridskim sporazumom prošle godine.

- Pošto su svih 11 tačaka ovoga dokumenta postale poznate javnosti, jasno je i nedvosmisleno da se Republika Srbija obavezuje da tretira takozvanu „republiku Kosovo” kao de facto i de iure nezavisnu državu, pa prema tome jasno je da ovaj dokument predstavlja vrhunski oblik kršenja Ustava Republike Srbije, Povelje UN i Rezolucije 1244, te ga zato smatramo činom dostojnim svake pravne i moralne osude.

- Smatramo da je za SPC ovaj francusko-njemački odnosno Ohridski „sporazum” apsolutno neprihvatljiv, jer pored gore navedenih razloga ugrožava najvitalnije interese SPC i naroda na Kosovu i Metohiji, dovodeći u pitanje imovinsko-pravni status naših drevnih nemanjićkih svetinja koje se tamo nalaze.

- Apelujemo i pozivamo sve predstavnike vlasti Republike Srbije da u skladu sa demokratskim principima i voljom većine srpskoga naroda, ovaj „sporazum”, kao i sve prethodne sporazume u kojima su šiptarski separatisti dobijali sve, a Srbi ništa, što prije odbače i proglase Kosovo i Metohiju OKUPIRANOM TERITORIJOM.

- Zabrinuti smo činjenicom da se sodomska transdžender i LDŽBTKju++ ideologija pod plaštom „evropskih vrijednosti” na mala vrata uvodi u srpski obrazovni sistem, zajedno sa „rodno ravnopravnim” jezikom.

- Još od dolaska KOMUNISTA na vlast 1945. godine vrši se sistematsko zatiranje ćirilice, kao srpskog identitetskog pisma, koje u ovo naše vrijeme ne samo da ne jenjava, nego dostiže svoj vrhunac, a odgovornost snose ne samo oni koji su u vlasti, nego i mas-mediji koji koriste svaku priliku da se narugaju srpskome jeziku kroz uvođenje besramnosti i vulgarizma.

- Takođe, izražavamo svoje najdublje ogorčenje, nezadovoljstvo i osudu kijevskog režima koji već godinama nemilosrdno proganja kanonsku UPC, kojoj je oduzeta jedna od najvećih svetinja svete Rusije Kijevo-pečerska lavra. A sve ovo se na žalost događa pred zatvorenim očima takozvanog demokratskog Zapada, koji je više puta pokazao da je radi „demokratije i ljudskih prava” spreman da pošalje svoje „milosrdne anđele” koji su sijali smrt i osiromašenim uranijumom trovali čitave teritorije i narode.

- Isto tako pozivamo aktuelnu administraciju SAD da se pozabavi gorućim pitanjima koja neposredno utiču na kvalitet života prośečnog američkog građanina kao što su sve veća erozija ljudskih i građanskih prava i sloboda, (ne)sloboda medija i javnog izražavanja, velika stopa kriminala, sve veće siromaštvo i inflacija, kao i užasno stanje u kojem se nalazi školstvo i infrastruktura, koja sve više liči na onu koja se može viđeti samo u zemljama „Trećeg svijeta”.

- Da ironija bude veća, taj isti „demokratski” Zapad koji podržava izraelski cionistički režim u zločinačkome poduhvatu, priprema još jednu rezoluciju u Generalnoj skupštini UN u kojoj žele da optuže srpski narod za NAVODNI „GENOCID” U SREBRENICI, samo da bi na taj način skrenuli pažnju svjetske javnosti od ovog pokolja Palestinaca, kao i od kolonijalnih zlodjela, tog istog Zapada, u kojem su stradali milioni ljudi. Nadamo se da većina država članica UN neće naśesti na ovu podvalu i da će se ujediniti u neprihvatanju ove štetne rezolucije.

 

 

 

 

Komentari (4)

POŠALJI KOMENTAR

Bajo

A zasto , licemjeri , zivite u USA. Zasto ste tamo posli , skolovali se , zaposlili , stvorili porodice . Niko vam nikada jednu ruznu rijec nije rekao. Cak su 1945/6 primili veliki broj Srba -četnika i stitili ih od opravdanog izvodjenja pred sud. I poslije svega vi taj Zapad i te USA nazivate najgorim imenima. Iskreno , treba vas zabraniti isto kao špijunsku Rusku PC u Ukrajini . Koja se svjesno stavila na raspolaganje agresorima iz Kremlja .

Petar

SPC je jednog od najzasluznijih Srbina ikad-Vasu Pelagica strpala u ludnicu jer je ukazivao na to koliko je crkva stetna za napredak srpskog drustva, isto i sada. "На иницијативу митрополита Михаила влада Јована Авакумовића прогласила га је душевно болесним и 12. марта 1893. га спровела у лудницу."