26 °

max 26 ° / min 15 °

Subota

18.05.

26° / 15°

Nedjelja

19.05.

26° / 18°

Ponedjeljak

20.05.

26° / 17°

Utorak

21.05.

27° / 17°

Srijeda

22.05.

21° / 15°

Četvrtak

23.05.

23° / 14°

Petak

24.05.

26° / 16°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Mitropolit Boris: Protivnici naše slobode i posebnosti nemilosrdno napadaju naše duhovno, kulturno i istorijsko nasleđe

Religija

Tag Video
Comments 3

Mitropolit Boris: Protivnici naše slobode i posebnosti nemilosrdno napadaju naše duhovno, kulturno i istorijsko nasleđe

Autor: Antena M

  • Viber

"Draga braćo i sestre! Hristos Vaskrse! Ovaj radosni pozdrav koncentriše sadržaj naše vjere i objavljuje najveći događaj u cjelokupnoj ljudskoj istoriji. Ove riječi o Vaskrsenju Isusa Hrista nijesu objavili ljudi, već anđeo, koji je pored praznog groba dočekao žene mironosice, koje su došle da oplakuju umrlog. „A anđeo odgovarajući reče ženama:  Ne bojte se vi; jer znam da Isusa raspetoga tražite. Nije ođe, jer ustade kao što je rekao...“(Matej 28, 5-6)", poručuje u Vaskršnjoj poslanici Mitropolit CPC Boris. 

"Sami Gospod Isus Hristos po svom Vaskrsenju uputio je riječi ženama mironosicama : „Radujte se“  (Matej 28, 9) i „Ne bojte se!“ (Matej 28,10) Ove riječi Spasiteljeve su upućene i svim ljudima kroz sva vremena. Pored svih stradanja, tuge, patnje i neizvjesne budućnosti, Vaskrsenje nam odgoni strah i vraća radost. Gospod nas bodri riječima: „U svijetu ćete imati žalost; ali ne bojte se, ja sam pobijedio svijet.“(Jovan 16,33)  Pozvani smo da se  hrabro borimo i pobjednički odupiremo svakom zlu. 
Toliko bogatog sadržaja postoji u pozdravu „Hristos Vaskrse“! Kroz njega potvrđujemo našu vjeru u Hrista, koji je istinski došao na svijet kao Sin Božiji i pobijedio zlo i smrt, pokazujući nam primjer kako i mi da vaskrsnemo podstičući sebe da ispunjavamo zapovijesti Božije, da umnožavamo dobro u nama, boreći se protiv grijeha i zla, kako u nama tako i svuda oko nas.
Sa posebnim ośećanjem razmišljamo o značenju Hristovog Vaskrsenja u ovom vremenu, kada vazdašnji protivnici naše slobode i posebnosti nemilosrdno napadaju naše duhovno, kulturno i istorijsko nasleđe, koristeći odrođene i neznavene sinove naše i braću, koji zavedeni ne rade za naše zajedničko dobro i blagostanje, nego prikivaju iznova na Krst: Crnu Goru i Crnogorsku Pravoslavnu Crkvu", naveo je mitropolit.  
Kako kaže, njihova moć i zlo su privremeni, a vječna je pobjeda slobode, pravde i istine.
"Vaskrsenje nas hrabri da i pored svih nepravdi i neprijateljstava uperenih protiv nas moramo pobijediti zlo, i s radošću gradeći ljubav, požrtvovanje i razumijevanje među sobom, da bismo se mogli nazvati sinovima Božijim i potomcima crnogorskih junaka i pravednika. Neka duh svijetlog Vaskrsenja Hristovog i naša ljubav, donesu radost u sva srca i pomognu našoj zabluđeloj braći da se vrate svojoj kući Crnoj Gori i svojoj majci Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi.
Pozdravljam vas draga braćo i sestre u Crnoj Gori i dijaspori,  želeći da vas u dušama vašim prosvećuje vjera, nada i ljubav koju su objavili anđeli cijelom svijetu riječim: HRISTOS VASKRSE!", naveo je mitropolit. 

Komentari (3)

POŠALJI KOMENTAR

Graovo

Konačno poslije svetog Antonija Abramovića, slava mu i milost imamo našeg novog Mitropolita Borisa koji znalački i sa ushićenjem vodi našu Svetu Crnogirsku Crkvu ka Autokefaliji koja predstavlja Božju pravdu za sve Crnogorce koja im je oduzeta 1921. godine Samo naprijed naš vladiko!

Boka

Konačno imamo čovjeka koji će povesti našu crkvu u pravom smjeru!