30 °

max 31 ° / min 19 °

Srijeda

17.08.

31° / 19°

Četvrtak

18.08.

38° / 22°

Petak

19.08.

40° / 25°

Subota

20.08.

33° / 22°

Nedjelja

21.08.

32° / 20°

Ponedjeljak

22.08.

31° / 20°

Utorak

23.08.

34° / 19°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Počela rekultivacija deponije Maljevac

Ekonomija

Comments 0

Počela rekultivacija deponije Maljevac

Autor: Marija Mitrović

  • Viber

Povodom informacije u dijelu medijia o podizanju prašine, usljed jakog južnog vjetra, sa deponije “Maljevac” u Pljevljima, Elektroprivreda Crne Gore se oglasila.

EPCG je, kako su kazali, iz tih razloga ušla u projekat fazne rekultivacije Deponije vrijedan oko 20 miliona eura.

"Podsjećamo, tokom protekle godine, u revitalizaciju deponije pepela i šljake utrošeno je blizu 9 miliona eura a čitav posao biće završen do 2023. godine do kada se očekuje da bude realizovan i projekat ekološke rekonstrukcije termoelektrane “Pljevlja”.

U tom smislu, eksproprijacija zemljišta u pojasu 300 metara od deponije u zavrsnoj je fazi a skoro osam miliona eura već je izdvojeno za rješavanje imovinsko pravnih odnosa sa 68 porodica čija su imanja u neposrednoj blizini tog objekta", navodi se u saopštenju.

Prema njihovim riječima, trenutno se izvode radovi koji su počeli 22. avgusta a koji podrazumijevaju skidanje gornjeg humusnog sloja i uklanjanje rastinja i šiblja sa same lokacije i pristupnog puta.

U okviru faznog rada, naveli su, odradiće se rekultivacija druge, prve i na kraju treće kasete, kao i izmještanje Paleškog potoka.

"EPCG je dobila Građevinsku dozvolu a Agencija za zaštitu prirode i životne sredine, krajem jula ove godine,  potpisala Ugovor vrijedan oko četiri miliona eura i trebalo bi da, sredinom septembra, počne realizaciju ugovorenog posla na rekultivaciji kasete II sa konzorcijumom koji je dobio ovaj posao", piše u saopštenju.

Rekultivacijom deponije, kako su kazali, dobiće se zeleni pojas na kojem će biti zasađeno odgovarajuće rastinje i drveće čime će Pljevlja dobiti još jedan uređen parkovski prostor.

 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR