Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Turski investitori zainteresovani za ulaganja u Crnu Goru

| Postavio/la: Mirjana Dragaš

Turski investitori zainteresovani za ulaganja u Crnu Goru

Prijateljstvo Crne Gore i Turske je dugotrajno i čvrsto, a Prijestonica Cetinje grad kojim su dvije zemlje najviše kulturno i istorijski povezane, ocijenjeno je u toku susreta gradonačelnika Prijestonice Cetinje Aleksandra Kašćelana sa ambasadorkom Turske u Crnoj Gori Songül Ozan.

Kašćelan i Ozan razgovarali su, kako je saopšteno, o unaprjeđenju saradnje Cetinja sa turskim opštinama, posebno Gazijantepom, interesovanju turskih investitora za Crnu Goru i Prijestonicu Cetinje, ali i o kulturnoj i saradnji u oblasti umjetnosti. 

Kašćelan je ocijenio da su turizam, sektor male privrede i trgovina oblasti koje imaju najveći potencijal za investicije iz Turske, navodeći da u Crnoj Gori posluje više stotina turskih kompanija, od kojih su neke iskazale interesovanje za započinjanje poslova na Cetinju.

Ozan se saglasila s njim, navodeći da su turski investitori zainteresovani za ulaganja u Crnu Goru, te da je naša država veoma popularna u Turskoj. Ona je rekla i da turski investitori vjeruju u budućnost Crne Gore, jer je članica NATO sa perspektivom članstva u Evropskoj uniji. 

„Cetinje je jedan od najljepših gradova u Crnoj Gori, prijestonica kulture, ali i grad koji investitorima može pružiti dosta“, navela je ona.

Ambasadorka je kazala da bi Cetinje trebalo da intenzivira saradnju sa gradom pobratimom Gazijatnepom, jer je riječ o veoma ekonomski i industrijski razvijenom gradu, čiji bi poslovni ljudi ovdje mogli da započnu poslove.

 

Ostavi komentar

0/300