10 °

max 15 ° / min 7 °

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

11° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 7°

Utorak

23.04.

12° / 11°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Četvrtak

25.04.

15° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Turski investitori zainteresovani za ulaganja u Crnu Goru

Ekonomija

Comments 0

Turski investitori zainteresovani za ulaganja u Crnu Goru

Autor: Mirjana Dragaš

  • Viber

Prijateljstvo Crne Gore i Turske je dugotrajno i čvrsto, a Prijestonica Cetinje grad kojim su dvije zemlje najviše kulturno i istorijski povezane, ocijenjeno je u toku susreta gradonačelnika Prijestonice Cetinje Aleksandra Kašćelana sa ambasadorkom Turske u Crnoj Gori Songül Ozan.

Kašćelan i Ozan razgovarali su, kako je saopšteno, o unaprjeđenju saradnje Cetinja sa turskim opštinama, posebno Gazijantepom, interesovanju turskih investitora za Crnu Goru i Prijestonicu Cetinje, ali i o kulturnoj i saradnji u oblasti umjetnosti. 

Kašćelan je ocijenio da su turizam, sektor male privrede i trgovina oblasti koje imaju najveći potencijal za investicije iz Turske, navodeći da u Crnoj Gori posluje više stotina turskih kompanija, od kojih su neke iskazale interesovanje za započinjanje poslova na Cetinju.

Ozan se saglasila s njim, navodeći da su turski investitori zainteresovani za ulaganja u Crnu Goru, te da je naša država veoma popularna u Turskoj. Ona je rekla i da turski investitori vjeruju u budućnost Crne Gore, jer je članica NATO sa perspektivom članstva u Evropskoj uniji. 

„Cetinje je jedan od najljepših gradova u Crnoj Gori, prijestonica kulture, ali i grad koji investitorima može pružiti dosta“, navela je ona.

Ambasadorka je kazala da bi Cetinje trebalo da intenzivira saradnju sa gradom pobratimom Gazijatnepom, jer je riječ o veoma ekonomski i industrijski razvijenom gradu, čiji bi poslovni ljudi ovdje mogli da započnu poslove.

 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR