Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Radulović: Razmotriti mogućnost većeg broja letova na relaciji Podgorica- Ljubljana

| Postavio/la: Jelena Ćetković | Izvor: Mina

Radulović: Razmotriti mogućnost većeg broja letova na relaciji Podgorica- Ljubljana

Crna Gora i Slovenija imaju dobru avio-povezanost i stabilan trend rasta broja putnika na relaciji Podgorica- Ljubljana, saopštio je ministar održivog razvoja i turizma Pavle Radulović i dodao da bi se mogla razmotriti mogućnost povećanja broja letova.

Radulović se danas sastao sa novoimenovanim ambasadorom Slovenije u Crnoj Gori, Gregorom Preskerom, sa kojim je, između ostalog, razgovarao o daljem unaprjeđenju avio-konekcije dvije države.

“Sagovornici su se složili da je neophodno intenzivirati aktivnosti na projektima u okviru Sporazuma o programu razvojne saradnje između Slovenije i crnogorske Vlade”, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Radulović je, tim povodom, istakao značaj nastavka saradnje sa Centrom za međunarodnu saradnju i razvoj, čija bi pomoć i podrška bila dobrodošla crnogorskim opštinama pri izradi i razvoju projekata.

“Tokom sastanka, fokus je stavljen na razvoj projekata u oblasti ekologije i životne sredine pri čemu je naročito prepoznat značaj edukacije stanovništva i jačanje svijesti o zaštiti životne sredine i važnosti pravilnog upravljanja otpadom”, dodaje se u saopštenju.

Presker je kazao da je zadovoljan uspjehom bilateralne saradnje na polju turizma i dodao da je zainteresovan za razmjenu iskustva i primjere dobre prakse u turizmu sa crnogorske strane.

Ostavi komentar

0/300