9 °

max 15 ° / min 7 °

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 7°

Utorak

23.04.

12° / 11°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Četvrtak

25.04.

15° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Vlada sjutra o povećanju plata prosvjetarima

Ekonomija

Comments 0

Vlada sjutra o povećanju plata prosvjetarima

Izvor: Dnevne novine

Autor: Mirjana Dragaš

  • Viber

Sjednica Glavnog odbora Sindikata prosvjete zakazana je za sjutra, kada će se predstavnici Ministarstva prosvjete i Vlade izjasniti o zahtjevima prosvjetara za povećanje plate od 10 odsto, kazao je Dnevnim novinama predsjednik ove sindikalne organizacije Zvonko Pavićević.

“Izvršni odbor Sindikata prosvjete je u petak imao sastanak sa ministrom prosvjete Damirom Šehovićem. Razgovarali smo o našim zahtjevima i dogovorili se da u srijedu bude sjednica Glavnog odbora, gdje će konačno ministar iznijeti stav Vlade o našim zaht’evima. Tako da se nadam da ćemo u srijedu imati jasno opredjeljenje Vlade prema našim zahtjevima, a to je povećanje od 10 posto. Stvari će biti jasnije i znaćemo kakav je stav Vlade prema našim zahtjevima”, kazao je Pavićević.

Premijer Duško Marković je na konferenciji za medije u četvrtak kazao da Vlada ne želi simbolično, već suštinsko povećanje zarada koje će osjetiti zaposleni u prosvjeti i zdravstvu i dodao da se nada da će biti postignut dogovor o modelu povećanja u narednoj i 2021.

Takođe, Šehović je nedavno izjavio da nema dilemu o tome da li bi prosvjetnim radnicima trebalo povećati platu. Ipak, kako je kazao, situaciju usložnjava podatak da sistem prosvjete broji 13.000 zaposlenih.

Dosadašnji pregovori sa Sindikatom prosvjete, koji traži povećanje plata od 10 odsto, a što bi budžet koštalo oko 13 miliona eura, ga uvjeravaju da idu u tom pravcu.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR