16 °

max 16 ° / min 6 °

Subota

20.04.

16° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 7°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 8°

Utorak

23.04.

13° / 10°

Srijeda

24.04.

12° / 9°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

16° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Turistička ponuda Crne Gore na prvom salonu turizma u Rimu

Ekonomija

Comments 0

Turistička ponuda Crne Gore na prvom salonu turizma u Rimu

Autor: Milena Aprcović

  • Viber

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore na prvom salonu turizma "Roma Travel Show", koji se održava od danas do 2. februara u Rimu predstavlja turističku ponudu naše zemlje.

U okviru predstavljanja Crne Gore, tokom tri dana salona, posjetioci će moći da se upoznaju sa raznovrsnom ponudom primorskog i centralnog dijela Crne Gore, prirodnim i kulturnim znamenitostima, nacionalnom kuhinjom, mogućnostma za aktivni odmor, kao i konkretnim paket aranžmanima hotelske grupe Budvanska rivijera, saopšteno je iz NTO. 

Ambasadorka Crne Gore u Italiji Sanja Vlahović posjetila je crnogorski štand i sa saradnicima prisustvovala svečanom otvaranju sajma.

Učešće na salonu turizma u Rimu ima za cilj povećanje vidljivosti i prisustva Crne Gore na italijanskom tržištu.

Za deset mjeseci prethodne godine Crnu Goru je posjetlo gotovo 38.000 broj turista iz Italije što je više u odnosu na cijelu 2018. Oni su ostvarili gotovo 130.000 noćenja, a prosječno su se zadržavali 3-4 dana, navode iz NTO. 

Očekivanja su da će se trend rasta nastaviti i u 2020, zahvaljujući pojačanoj promociji na ovom tržištu ali i činjenici da Crna Gora ima izuzetno dobru avio-konekciju sa Italijom.

"Nacionalna avio-kompanija Montenegro Airlines, italijanska avio-kompanija Alitalia i Air Serbia imaju letove ka Rimu, dok niskobudžetne kompanije Wizz Air i Ryanair imaju letove ka Milanu, odnosno Bolonji.

Na štandu NTOCG svoju ponudu na salonu turizma u Rimu predstavljaju i lokalne turističke organizacije Bara, Budve, Cetinja, Kotora, Podgorice i Tivta kao i strateški partner HG Budvanska rivijera.

Nastup na "Roma Travel Show" realizovan je na poziv Ambasade Italije u Crnoj Gori.

U pitanju je B2C događaj (Business – to - Consumer) koji pruža direktnu mogućnost posjetiocima da se upoznaju sa ponudom destinacija i da bukiraju aranžmane. Na sajmu je prisutno preko sto izlagača, među kojima su turističke organizacije Slovenije, Tajlanda, španskih regija, Polinezije, predstavnici hotelskih lanaca...

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR