19 °

max 26 ° / min 8 °

Petak

10.04.

26° / 8°

Subota

11.04.

25° / 13°

Nedjelja

12.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

13.04.

21° / 13°

Utorak

14.04.

17° / 14°

Srijeda

15.04.

19° / 11°

Četvrtak

16.04.

23° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Đukanović - Davidse: Odlična ekonomska godina, obezbijediti dalji investicioni zamah

Ekonomija

Tag Video
Comments 0

Autor: Milena Aprcović

  • Viber

Đukanović - Davidse: Odlična ekonomska godina, obezbijediti dalji investicioni zamah

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović primio je predsjednika Holandske Konstituence u Svjetskoj banci Koena Davidsea, koji boravi u posjeti Crnoj Gori. 

"On je iskazao zadovoljstvo novom prilikom za susret sa predsjednikom Đukanovićem i nastavkom dijaloga nakon njihovog susreta u Njujorku, krajem septembra prošle godine. Uz visoke ocjene za viziju državne politike, čestitao je predsjedniku Crne Gore na odličnoj ekonomskoj godini, uprkos ne tako povoljnim spoljnjim okolnostima.

Davidse je posebno apostrofirao značaj sastanka Konstituence kojem će Crna Gora biti domaćin 2021, što će biti prilika za potvrdu dobre saradnje i realizaciju novih projekata. U tom kontekstu ukazao je na značaj podrške napretku Crne Gore u oblasti energetike i obnovljivih izvora energije", navedeno je u saopštenju. 

Pozdravio je napredak u bankovnom poslovanju, uz poruku da će se založiti za veće prisustvo IFC-a u Crnoj Gori, što će dati dodatni impuls razvoju malog i srednjeg biznisa i otvaranju novih radnih mjesta.

"Predsjednik Đukanović je predstavio Davidseu ključne ciljeve državne politike, strateške pravce daljeg ekonomskog i demokratskog razvoja zemlje, i nastavak sveobuhvatnih reformi u cilju evropeizacije Zapadnog Balkana. Uz to, ukazao je na značaj daljeg sprovođenja strukturnih reformi, koje ne trpe odgađanja, jer ključno doprinose finansijskoj konsolidaciji i razvoju zemlje.

Takođe, poručio je da je jako važno obezbijediti dalji investicioni zamah i unaprijediti ambijent za razvoj preduzetničke kulture, te jačanje malog i srednjeg biznisa. U tom smislu saradnja sa Crne Gore sa Svjetskom bankom ima poseban značaj.

Sagovornici su se saglasili da je evropeizacija balkanskih društava i evropska prespektiva, pitanje od strateškog značaja za region i Evropu", navedeno je u saopštenju. 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR