15 °

max 15 ° / min 7 °

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

24° / 14°

Srijeda

01.05.

21° / 14°

Četvrtak

02.05.

17° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Marković formirao radnu grupu: Pripremaju pomoć privredi, preduzetnicima i građanima

Ekonomija

Comments 0

Marković formirao radnu grupu: Pripremaju pomoć privredi, preduzetnicima i građanima

Autor: Antena M

  • Viber

Predsjednik Vlade Duško Marković formirao je danas radnu grupu za pripremu prijedloga novog paketa mjera podrške crnogorskim privrednim društvima, preduzetnicima i građanima u suočavanju sa posljedicama pandemije koronavirusa, saopšteno je iz Vlade.

"Na koordinaciji ekonomskih resora Vlade konstovano je da su se državni organi i crnogorski zdravstveni sistem do sada uspješno suprotstavili pandemiji koronavrusa, da je spašavanje zdravlja i životâ građana i dalje prioritet, ali da je potrebno već sada pokrenuti procese koji će odgovoriti na ekonomski aspekt pandemije", navedeno je u saopštenju. 

Cilj mjera je, kako navode da se obezbijedi pomoć privredi i preduzetnicima da sačuvaju resurse, zaposlene i djelatnost.

"Zaključeno je da predlozi Radne grupe budu formulisani u roku od 5-7 dana i da prije nego što ih Vlada usvoji budu sagledani u dijalogu sa socijalnim partnerima u skladu sa strateškom politikom Vlade da sve ekonomske politike usaglašava kroz partnerski dijalog".

U radu koordinacije učestvovali su i predsjednik Privredne komore Crne Gore Vlastimir Golubović, generalni sekretar Zajednice opština Crne Gore Refik Bojadžić i predsjednik Upravnog odbora Investiciono-razvojnog fonda Zoran Vukčević.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR