13 °

max 13 ° / min 3 °

Nedjelja

07.03.

13° / 3°

Ponedjeljak

08.03.

13° / 3°

Utorak

09.03.

12° / 7°

Srijeda

10.03.

13° / 6°

Četvrtak

11.03.

15° / 2°

Petak

12.03.

15° / 3°

Subota

13.03.

16° / 7°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Spajić doveo Džejmsa Hogana da ga savjetuje za novu kompaniju: Ekspert koji je Etihad koštao gubitka od više milijardi dolara

Izvor: ANSA / LUIGI MISTRULLI

Ekonomija

Comments 6

Izvor: Standard

Autor: Antena M

  • Viber

Spajić doveo Džejmsa Hogana da ga savjetuje za novu kompaniju: Ekspert koji je Etihad koštao gubitka od više milijardi dolara

Prema saznanjima portala Standard ministar finansija Milojko Spajić angažovao je Džejmsa Hogana za konsultovanje u formiranju novog crnogorskog avio prevoznika. Australijanac Džejms Hogan (James Hogan) bio je predsjednik i generalni direktor (PCEO) Etihad Aviation Group (EAG) do 2017. godine. Kako je ranije pisao Forbes, njegov strateški plan, zasnovan na kupovini manjinskih udjela u avio-kompanijama drugog ili trećeg nivoa u drugim državama, koštao je ovu kompaniju više milijardi, a njega funkcije.

Kako Standard saznaje, jedan sat konsultacija Džejmsa Hogana, koji se trenutno nalazi u Podgorici, košta više od 1.200 eura.

Etihad Aviation Group je kompanija osnovana od strane Etihad Airways-a (EY, Abu Dabi) koja ima za cilj da objedini aktivnosti u svim avio-prevoznicima u kojima Etihad Airways ima vlasničkog udjela. Osim matične kompanije tu spadaju i Air Berlin, Alitalia, Jet Airways, Virgin Australia, Air Seychelles ali i Air Serbia, srbijanska nacionalna avio-kompanija koja je od oktobra 2013. u partnerskom vlasništvu Vlade Srbije i Etihad-a, piše Aviatica.rs

Prema glasinama koje su se mogle naći u medijima 2016. godine, a koje su prenijeli i ekonomski mediji poput Reuters-a, Bloomberga ili Forbes-a, Hoganu su pokazana vrata zbog nezadovoljstva vlasnika rezultatima akvizicije propalih avio-prevoznika, za koje se kaže da su zbirno ostvarili gubitak od oko 2,5 milijardi dolara.

Komentari (6)

POŠALJI KOMENTAR

Podgoricanin

Ono Bojanić neszo kritikovao predhodnu vlast o visini honorara? Nadam se da nema puno radno vtijeme ovaj ecpert i nadam se da nece koštati Vrnu Goru ko szo je koštao Etihad?

Branka

A zašto je apostol i expert Milojko doveo nekoga da ga savjetuje kad je tako mlad i zelen uspio da stekne enormno bogatstvo u svim valutama i svakakvim kretninama i nekretninama?Zašto prozivaste gosp.Sekulić onoliko?Ovaj mnogo više košta a i ovu novu kompaniju poklanja Srbiji.

delboj

Znaci placamo experta 9600 eura na DAN da bi ovaj uvalio kompaniji Vucicu. Evo Bojanic prije napade Sekulicku da je placala neke eksperske kancelarije (za najbitnije poslove na drzavnom nivou za dokapitalizaciju EPCG i ostalo...) za 20000 mjesecno. A ovaj ispada 288 000 mjesecno.