16 °

max 16 ° / min 6 °

Petak

19.04.

16° / 6°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

12° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Skupim parama Spajić plaća jeftine kredite

Ekonomija

Comments 5

Skupim parama Spajić plaća jeftine kredite

Izvor: Pobjeda

Autor: Antena M

  • Viber

U srijedu 13. januara dospjeli su državni zapisi vrijedni 14,9 miliona eura koji su prodati na aukciji 15. jula prošle godine. Prvi put u posljednjih 12 godina, međutim, Ministarstvo finansija ih nije pokrilo novom emisijom. Prosječna diskontna kamatna stopa na ove zapise bila je 0,85 odsto.

Poznavaoci prilika kažu da je praksa tokom prethodnih godina bila obnavljanje emisije državnih zapisa, tako što se sa dospijećem jednih, dug "zatvarao" kroz emisiju novih državnih zapisa. Kako to ovoga puta nije urađeno, to bi trebalo da znači da je novi ministar finansija Milojko Spajić odlučio da dospjele zapise i kamatu plati sredstvima najnovijeg zaduženja od 750 miliona eura, za koje se plaća kamata od 2,95 odsto, tri puta veća nego ona koja se plaćala na državne zapise. Odluka ministra Spajića da isplati ove zapise je tim čudnija što je najveći dio te emisije kod državnog Fonda za zaštitu depozita.

Podsjetimo da naredni zapisi od pet miliona eura dospijevaju 16. februara sa kamatom od 1,09 odsto, potom 24. februara vrijednosti 6,8 miliona eura, a prosječna kamata je jedan odsto, a 29. aprila vrijedni 15 miliona sa kamatom od 0,90 odsto. Ostaje da se vidi da li će biti zatvoreni novom emisijom ili ne.

Komentari (5)

POŠALJI KOMENTAR

Tamoneko

Ovaj radi sve sto moze na unistenju drzave. To mu je glavni zadatak a uz to jos ce za sebe uzet pozamasnu sumu i onda preko granice. Ima li iko ovo zlo da zaustavi?

maki_lscg

A sta je cudno u svemu ovome? Kao da je ikad spc sekti bio cilj jacanke CG pa makar i pod njihovom vlascu? Cilj se zna devastavija i rasprodaja drzave , na kraju srbiji. Unistavanje svega Crnogorskog. Paznja glasacima “ure” imat cete vremena do izbora da razmislite hocete li onako naivno povjerovati namazanom game changeru? I laznim crnogorcima adzicima, jelusickama... neka neka, sve ovo izgleda treba...