17 °

max 18 ° / min 13 °

Utorak

14.05.

18° / 13°

Srijeda

15.05.

19° / 13°

Četvrtak

16.05.

24° / 14°

Petak

17.05.

22° / 16°

Subota

18.05.

25° / 17°

Nedjelja

19.05.

28° / 18°

Ponedjeljak

20.05.

25° / 18°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Radulović- Poša: Nove avio linije unaprijediće dostupnost Crne Gore

Ekonomija

Comments 0

Radulović- Poša: Nove avio linije unaprijediće dostupnost Crne Gore

  • Viber
Ministar održivog razvoja i turizma Pavle Radulović sastao se sa ambasadorom Mađarske u Crnoj Gori Kristijanom Pošom. 
Radulović je zadovoljan zbog činjenice da pored izuzetno dobrih političkih odnosa, dvije zemlje ostvaruju i uspješnu ekonomsku saradnju, posebno u oblastima od prioritetnog značaja, poput turizma i investicija u turizam. 
 
Kako je istakao, postoji znatan prostor za njeno dalje unaprjeđenje, s obzirom na prirodnu povezanost dviju država. 
 
On je posebno naglasio značaj prisustva mađarske kompanije „Wizz air“ na crnogorskom tržištu te izrazio uvjerenje da će najavljene nove avio-linije dodatno unaprijediti poslovanje ove kompanije, ali i dostupnost Crne Gore kao destinacije, što predstavlja jedan od prioriteta u narednom periodu. Radulović je takođe naglasio sigurnost i profitabilnost investiranja u crnogorski turizam te pozvao mađarske investitore da dođu u Crnu Goru. 
 
Ambasador Poša istakao je da je saradnja dviju država na zavidnom nivou, i izrazio uvjerenje da će nastaviti da ide uzlaznim tokom. 
 
Naveo da je avio-kompanija „Wizz air“ u veoma kratkom vremenskom periodu postala prepoznata širom Evrope te da će otvaranje novih linija u narednom periodu unaprijediti povezanost Crne Gore sa drugim destinacijama, i samim tim, ojačati turističku ponudu. Osim turizma kao važne oblasti saradnje, ambasador je izrazio interesovanje i za unaprjeđenje saradnje u oblasti održivog razvoja i zaštite životne sredine. S tim u vezi, posebno je naglasio značaj angažmana mađarske kompanije „AAM Consulting“ u okviru IPA projekta „Uspostavljanje NATURA 2000 mreže u Crnoj Gori“.
 
 On je takođe najavio interesovanje mađarskih kompanija za planirane projekte izgradnje postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda i kanalizacije u Podgorici. 
 
Na sastanku je bilo i riječi o potrebi unaprjeđenja saobraćajne infrastrukture kao preduslova jačanja turističke ponude. Poseban značaj u tom pogledu ima izgradnja autoputa Bar – Boljari, koji će stvoriti preduslove za bolju kopnenu vezu Crne Gore sa ostatkom Evrope.
 
Sagovornici su zaključili da u narednom periodu očekuju nastavak odlične saradnje, saopšteno je iz Ministarstva. 
 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR