14 °

max 24 ° / min 14 °

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 13°

Srijeda

01.05.

20° / 15°

Četvrtak

02.05.

19° / 14°

Petak

03.05.

16° / 10°

Subota

04.05.

18° / 9°

Nedjelja

05.05.

20° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
U Kanu predstavljen potencijal Crne Gore u oblasti nekretnina

Ekonomija

Comments 0

U Kanu predstavljen potencijal Crne Gore u oblasti nekretnina

  • Viber
Ministarstvo održivog razvoja i turizma ove godine je na sajmu investicija MIPIM u Kanu predstavilo pripremljene projekte i prikazalo investicioni potencijal Crne Gore u oblasti nekretnina.
Iz Ministarstva su kazali da su posjetiocima štanda i potencijalnim investitorima predstavljene aktivnosti koje Vlada sprovodi u cilju turističke valorizacije potencijala sjevernog regiona i ulaganja u izgradnju turističke infrastrukture.
 
“Posjetioci će moći da se upoznaju i sa podsticajnim mjerama i olakšicama koje investitorima nude lokalne vlasti i država”, dodaje se u saopštenju.
 
Delegaciju Crne Gore na sajmu MIPIM, koji se završava sjutra, predvodi resorni ministar Pavle Radulović.
 
On je učestvovao na sastanku koji je namijenjen visokim vladinim zvaničnicima i gradonačelnicima kako bi razmijenili ideje i iskustva o potrebama gradova i regija za održivim investicijama.
 
Radulović je tokom sajma imao niz sastanaka sa graditeljima, planerima prostora i predstavnicima hotelskih operatora, kao i sa potencijalnim investitorima.
 
“Tokom razgovora sa predstavnicima stranih štampanih medija prisutnih na MIPIM-u Radulović je predstavio turističke i investicione potencijale Crne Gore, kao i ciljane mjere koje Vlada preduzima u stvaranju povoljnih uslova za privlačenje investitora”, saopštili su iz Ministarstva.
 
Radulović je ocijenio da je razvoj visokokvalitetnog turizma ključna odrednica crnogorskog razvoja, a da je posebna pažnja u velikom dijelu usmjerena na uravnoteženje regionalnog razvoja Crne Gore.
Crna Gora, kako su rekli iz Ministarstva, veliku šansu vidi u razvoju zone Bjelasice i Komova, na kojoj je predviđena realizacija osam novih planinskih rizorta orijentisanih na cjelogodišnje poslovanje, u skladu sa međunarodnim standardima planiranja, izgradnje i upravljanja.
 
U okviru crnogorskog štanda predstavila se i Opština Ulcinj, kao i kompanije Adriatic Marinas, Azmont Investments i Northstar sa svojim projektima Porto Montenegro, Portonovi i Montrose.
 
MIPIM je najveći međunarodni sajam nekretnina, koji je poznat po svojoj reputaciji i jedinstvenom prisustvu velikog broja zemalja.
 
Sajam okuplja najuticajnije donosioce odluka na tržištu nekretnina, omogućavajući prisustvo najvećoj izložbi razvojnih projekata i izvorima kapitala sa svih strana svijeta.
 
Na MIPIM-u učestvuju investitori, finansijske institucije, hotelske grupe, agencije za nekretnine, najveće konsultantske kompanije u toj oblasti, lokalne vlasti.
 
MIPIM nudi informacije o tome gdje i kada ulagati u tržišta, kako ući u partnerstva, kao i mogućnost susreta sa ključnim investitorima u neformalnom okruženju.
 
Ovogodišnji sajam je okupio preko 23 hiljade posjetilaca, profesionalaca iz branše, uključujući više od 5,3 hiljade predstavnika velikih investitora, korporativnih krajnjih korisnika i hotelskih grupa.
 
Mina biznis
 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR