22 °

max 22 ° / min 9 °

Subota

27.04.

22° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 13°

Srijeda

01.05.

21° / 16°

Četvrtak

02.05.

19° / 13°

Petak

03.05.

18° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Eko-fond i Opština Bar potpisali ugovor o nabavci komunalne opreme

Izvor: Opština Bar

Ekonomija

Comments 0

Eko-fond i Opština Bar potpisali ugovor o nabavci komunalne opreme

Autor: Antena M

  • Viber

Eko-fond i Opština Bar potpisali su danas Ugovor o neposrednom sufinansiranju nabavke komunalne opreme za upravljanje otpadom kojim će, od strane Eko-fonda biti subvencionirana nabavka 8 polu-podzemnih kontejnera ukupne vrijednosti oko 45 hiljada eura sa PDV-om, saopšteno je iz Opštine Bar.

Ukupan iznos koji je Eko-fond Javnim konkursom opredijelio za lokalne samouprave iznosi 300.000 eura, a Opština Bar ostvarila je pravo na maksimalan iznos pojedinačne subvencije od 34.000 eura, odnosno 80% od vrijednosti nabavke.

Kako je saopšteno, izvršni direktor Eko-fonda, Draško Boljević je istakao da je Opština Bar primjer dobre prakse kada je u pitanju aktivnost na unaprjeđenju sistema za upravljanje otpadom, kao i na drugim poljima kada je u pitanju očuvanje životne sredine. Boljević je naglasio otvorenost Eko-fonda za saradnju u budućim projektima najavljujući značajno uvećanje iznosa koji će lokalnim samoupravama biti na raspolaganju u budućem period.

“Pored brojnih projekata s ponosom ističem onaj koji je u najavi, čije ćemo svjetlo ubrzo ugledati, a odnosi se na podršku Evropske komisije Crnoj Gori na polju prevazilaženje energetske krize od kojeg će stanovnici Bara i Crne Gore osjetiti direktan benefit, a koji sprovodi Eko-fond. Mjerama za unaprjeđenje energetske efikasnosti će biti obuhvaćena podrška u dijelu ugradnje solarnih panela, kao i smart sistema, za fizička i pravna lica”, zaključio je Boljević.


Predsjednik Opštine Bar, Dušan Raičević iskazao je zadovoljstvo zbog susreta i zaključivanja ovog Ugovora čime se nastavlja dobra saradnja između Opštine Bar i Eko-fonda koji su prošle godine potpisali Memorandum o saradnji. Raičević je naglasio da se korišćenjem resursa Eko-fonda ne samo unaprjeđuje kvalitet života u Baru već i eliminiše nešto što jeste ozbiljan izazov a tiče se očuvanja životne sredine.

Naglašena je usmjerenost svih administrativnih kapaciteta lokalne uprave na pripremu projekata i njihovo kandidovanje kod domaćih i međunarodnih partnera. Raičević je istakao da je Opština Bar još od 2019. godine krenula u projekat zamjene posuda za komunalni otpad sa ciljem ugrađivanja što većeg broja polu-podzemnih kontejnera čime se ne samo unaprjeđuje sistem upravljanja otpadom, već i značajno doprinosi poboljšanju vizuelnog identiteta grada.

Sastanak je bio prilika da se razmijene mišljenja o budućim projektima i tom prilikom Raičević je naglasio da će Opština Bar pažljivo pratiti aktivnosti Eko-fonda kako bi zajedničkim aktivnostima kao što je ova doprinijeli poboljšanju kvaliteta života građana Bara", navodi se u saopštenju.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR