22 °

max 22 ° / min 9 °

Subota

27.04.

22° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 13°

Srijeda

01.05.

21° / 16°

Četvrtak

02.05.

19° / 13°

Petak

03.05.

18° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Ministarstvo ekonomskog razvoja: Jačanje saradnje sa Svjetskom bankom

Ekonomija

Comments 0

Ministarstvo ekonomskog razvoja: Jačanje saradnje sa Svjetskom bankom

Autor: Antena M

  • Viber

Iz Ministarstva ekonomskog razvoja saopšteno je da su se državni sekretar Goran Jovetić i generalna direktorica Ivona Savićević sastali sa predstavnicima Svjetske banke pod rukovodstvom šefa kancelarije, g. Kristoferom Šeldonom, kao i Denisom Mesihovićem, službenikom za operacije. Tema sastanka bila je nacrt Partnerskog okvira za Crnu Goru za period od 2024-2028. godine.

"Na sastanku je g. Šeldon predstavio ključne oblasti i aktivnosti identifikovane u nacrtu Partnerskog okvira, ističući važnost podrške Svjetske banke Crnoj Gori u njenim naporima da poveća ekonomsku otpornost i inkluzivni rast, i unaprijedi ekološku održivost. Takođe, razgovarano je o aktivnostima u okviru Projekta olakšica u trgovini i transportu, s posebnim naglaskom na trgovinske komponente", navodi se u saopštenju.

Državni sekretar Jovetić, kako ističu, izrazio je zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom s Svjetskom bankom i istakao važnost predloženih inicijativa za dalji razvoj Crne Gore. Generalna direktorica Savićević takođe je podržala napore Svjetske banke i izrazila spremnost za dalju saradnju u realizaciji planiranih aktivnosti.

"Sastanak je protekao u konstruktivnoj atmosferi, a učesnici su razmijenili korisne informacije i stavove o budućoj saradnji. Na kraju, dogovoreno je da će se nastaviti razgovori o konkretnim koracima za implementaciju predloženih aktivnosti iz Partnerskog okvira. Ovaj susret predstavlja važan korak u jačanju partnerstva između Crne Gore i Svjetske banke, te se očekuje dalja uspješna saradnja u ostvarenju zajedničkih ciljeva", navode iz Ministarstva ekonomije.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR