16 °

max 23 ° / min 12 °

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 12°

Srijeda

01.05.

22° / 15°

Četvrtak

02.05.

18° / 14°

Petak

03.05.

18° / 11°

Subota

04.05.

18° / 11°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Vlada će biti iskren partner grčkim investitorima

Ekonomija

Comments 0

Vlada će biti iskren partner grčkim investitorima

Izvor: Mina business

Autor: Antena M

  • Viber

Vlada Crne Gore biće iskren partner i prijatelj grčkim investitorima, poručio je njen potpredsjednik za ekonomsku politiku Nik Đeljošaj na sastanku sa zamjenikom ministra vanjskih poslova za ekonomsku diplomatiju i otvorenost Grčke, Kostasom Fragojanisom.

Đeljošaj je istakao da dvije zemlje imaju dobru saradnju koja se, na liniji dalje integracije Crne Gore u Evropsku uniju (EU), može unaprjeđivati u brojnim oblastima od obostranog interesa.

“Evropsku integraciju prioritetno posmatramo kroz prizmu duboke ekonomske integracije i otvaranje novom, većem tržištu što je dobar signal za naše privrednike, ali i one koji planiraju da investiraju u Crnu Goru”, kazao je Đeljošaj. 

Fragojanis je istakao da Grčka prepoznaje posvećenost Vlade Crne Gore reformama.

On je poručio da snažno podržava evropsku integraciju Crne Gore što će, kako je rekao, dati dodatni impuls politici proširenja, ali i ekonomskoj razmjeni Crne Gore sa državama članicama.

Đeljošaj je kazao da su investicije iz EU zemalja od posebnog interesa Crnoj Gori, ne samo za ekonomski razvoj, već i za vrijednosti koje investicije promovišu.

„Vlada Crne Gore biće iskren partner i prijatelj grčkim investitorima“, poručio je Đeljošaj. 

Iz Vlade je saopšteno da je tokom sastanka bilo riječi o mogućnostima saradnje i ulaganja u Crnu Goru u različitim sferama privrede, kao što su zelena energija, infrastruktura, turizam, poljoprivreda i druge.

Sagovornici su istakli tradicionalno dobre odnose Crne Gore i Grčke, i dogovorili nastavak komunikacije i intenziviranje saradnje u oblastima od zajedničkog interesa.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR