14 °

max 24 ° / min 14 °

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 13°

Srijeda

01.05.

20° / 15°

Četvrtak

02.05.

19° / 14°

Petak

03.05.

16° / 10°

Subota

04.05.

18° / 9°

Nedjelja

05.05.

20° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Kompanija “Brskovo mine” otpuštila većinu zaposlenih u Mojkovcu, menadžment nestao sa sajta firme

Ekonomija

Tag Gallery
Comments 0

Kompanija “Brskovo mine” otpuštila većinu zaposlenih u Mojkovcu, menadžment nestao sa sajta firme

Autor: Nikoleta Rakočević

  • Viber

Kompanija “Brskovo mine”, koja ima rok od 60 dana da otkloni nepravilnosti u studiji izvodljivosti za rudnik Brskovo, prema pouzdanim saznanjima Antene M raskinula je ugovore sa većinom zaposlenih iz kancelarije u Mojkovcu. Firma je u tom gradu imala 14 radnika, a kako nam je kazao naš izvor, pristupilo se sporazumnom raskidu ugovora te su u Mojkovcu ostala samo tri zaposlena.

Na pitanja Antene M upućena u srijedu iz kompanije nijesu odgovorili.

Osim što smo tražili odgovore o otpuštanju radnika, pitali smo ih i hoće li i kada dostaviti korigovanu studiju izvodljivosti i regulisati sve nepravilnosti koje je od njih tražio resorni ministar Saša Mujović ali javnost je ostala uskraćena i za te odgovore.

Ako je suditi po tome što kompanija broj zaposlenih smanjuje na minimum svega nekoliko dana nakon zvaničnog obavještenja Vlade Crne Gore o njenim namjerama, izgledi da će “Brskovo mine” raditi na korigovanju nedostataka, te pokušati da ispoštuje rok od 60 dana, su prilično mali.

Nepoznato je, međutim, koji su naredni koraci firme kada je posrijedi ovaj projekat te hoće li pristati na sporazumni raskid ugovora po uslovima koje je predložio ministar Mujović.

Podsjetimo da je ministar na nedavnoj pres konferenciji saopštio da će Ministarstvo paralelno raditi i na sporazumnom raskidu ugovora, te da je Crna Gora spremna da vrati bankarsku garanciju kompaniji.

Kompanija bez direktora, kompletan menadžment nestao sa sajta

Prema saznanjima Antene M, izvršni direktor “Brskovo mine” Agne Ahlenius, kome je sredinom februara zbog neposjedovanja radne dozvole na mjesec bio zabranjen ulazak u Crnu Goru, nije predao zahtjev za njeno dobijanje.

Samim tim ostaje nejasno i ko je sa bivšim zaposlenima potpisao sporazumne raskide ugovora, s obzirom na to da je kompanija shodno zakonima Crne Gore bez direktora.

Zanimljivo je i da je cjelokupni menadžment kompanije “nestao” sa zvaničnog sajta kompanije, odnosno njegov sastav i biografije. Na sajtu firme je naime postojao odjeljak “Naš tim” koji je sada uklonjen.

 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR