17 °

max 19 ° / min 14 °

Četvrtak

02.05.

19° / 14°

Petak

03.05.

15° / 11°

Subota

04.05.

19° / 11°

Nedjelja

05.05.

21° / 11°

Ponedjeljak

06.05.

20° / 12°

Utorak

07.05.

19° / 13°

Srijeda

08.05.

18° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Drecun: Puna zaposlenost mora biti jedan od glavnih ciljeva Vlade

Izvor: MOACG

Ekonomija

Comments 2

Drecun: Puna zaposlenost mora biti jedan od glavnih ciljeva Vlade

Autor: Antena M

  • Viber

Puna zaposlenost mora biti jedan od glavnih ciljeva Vlade, poručio je predsjednik Odbora direktora Investiciono razvojnog fonda Predrag Drecun, govoreći na panelu "Kako pokrenuti biznis u Crnoj Gori". 

U hotelu Hilton jutros je održan set panel diskusija pod nazivom "Biznis info konferencija" u organizaciji NVO Mreže za omladinski aktivizam Crne Gore (MOACG).

"S aspekta države i premijera Vlade, ko god je premijer, puna zaposlenost mora biti jedan od glavnih ciljeva", poručio je Drecun, dodajući da je premijerov često kritikovan princip “paf-paf” - “najbolji njegov suštinski potez.”

"Nemamo mnogo vremena da gubimo u akademskim raspravama. Razmišljajmo, gurajmo i idemo dalje", istakao je Drecun.

U sklopu istog panela govorili su i redovni profesor Ekonomskog fakulteta UCG Boban Melović i predsjednik Unije poslodavaca Crne Gore Slobodan Mikavica.

Boban Melović, upitan da prokomentariše izazove u bavljenju biznisom, ističe da širenje globalnog tržišta, vještačke inteligencije i mnoštvo novih pojava jesu glavni uzroci za nastanak novih izazova u današnjem poslovnom svijetu.

“Najplaćenija zanimanja danas su ona koja prije desetak godina nisu ni postojala. Ekološki održive prakse, automatizacija i digitalna transformacija jesu najnoviji trendovi u biznisu”, kazao je Melović.

Mikavica je prokomentarisao problem zloupotrebe bolovanja ističući da se takvim postupcima gubi ogroman novac i stvara atmosfera u kojoj ne pomažemo onima kojima je pomoć za vrijeme stvarne bolesti zaista potrebna.

“Uspjeli smo da već promijenimo određene procese u javnom zdravstvu i Ministarstvu”, dodao je Mikavica ukazujući na suzbijanje ovoga problema.

“Mladi su ključni faktor za unapređenje ekonomske, društvene i demokratske dinamike. Imamo zajedničku odgovornost da stvorimo uslove koji će mladima omogućiti da ostanu i dostojanstveno žive u našoj državi,” poručio je, otvarajući konferenciju, predsjednik MOACG David Vukićević. 

Biznis info konferencija je dio projekta “Bussiness education for successful aplication” koji implementira Mreža za omladinski aktivizam Crne Gore, a finansira ga Slovačka agencija za međunarodnu razvojnu saradnju posredstvom mehanizma zvanične razvojne pomoći SlovakAid i Ambasade Slovačke u Crnoj Gori.

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

Mila K

Kad se pokaže da predsjednik OD pojma nema šta je ekonomija. Istorijski a ekinomski samo je jedna vrsta desničara ekstremista trošila živote na bajku "puna zaposlenost". IRFCG dobio dostojnog nasljednika Dakinom guverneru da se nastavi irf beskorisnost.

Marko

Pa Dreco radimo na tome. Već smo tebe zaposlili, a bas smo dobro uradili.