11 °

max 19 ° / min 11 °

Subota

04.05.

19° / 11°

Nedjelja

05.05.

21° / 11°

Ponedjeljak

06.05.

20° / 12°

Utorak

07.05.

21° / 13°

Srijeda

08.05.

23° / 13°

Četvrtak

09.05.

24° / 15°

Petak

10.05.

21° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Stogodišnje iskustvo UKEF-a za punu valorizaciju potencijala Crne Gore

Ekonomija

Comments 0

Stogodišnje iskustvo UKEF-a za punu valorizaciju potencijala Crne Gore

Autor: Antena M

  • Viber

Strateško partnerstvo sa Ujedinjenim Kraljevstvom moglo bi biti presudno da Crna Gora efikasno i na dobrobit svih građana izgradi ključnu infrastrukturu i razvije ekonomiju, saglasili su se tokom sastanka predsjednik Vlade Milojko Spajić i izvršni direktor UK Agencije za finansiranje i osiguranje izvoza Tim Rid, saopšteno je iz Vlade.  

"Stogodišnje iskustvo UKEF-a (UK Export Finance) u pružanju podrške britanskim kompanijama u globalnom širenju poslovanja, ali i u ekspertskoj podršci državama, značajno je za brojne projekte, koje Vlada Crne Gore planira da realizuje u narednom periodu.

Tokom razgovora bilo je riječi o ulaganjima u putnu i željezničku infrastrukturu, a naglašena je mogućnost prisustva kompanija iz Ujedinjenog Kraljevstva već od početnih faza – učešća na tenderima za idejne projekte i idejna rešenja", navodi se u saopštenju. 

Prostor za saradnju notiran je, dodaju, i u naporima pune valorizacije potencijala Luke Bar, ali i u razvoju energetskog sektora.

"Naglašeno je učešće UKEF-a u dogovoru o 250 miliona eura vrijednom projektu izgradnje jednog od najvećih solarnih parkova na svijetu - Kalyon Karapinar Solar Park u Turskoj. 

Razgovarano je i o arbitražnim reformama, a istaknuta je mogućnost ekspertske i finansijske pomoći Ujedinjenog Kraljevstva u toj oblasti. 

Zaključeno je da bi to mogla biti i prava poruka investitorima da je u Crnu Goru sigurno ulagati. Sastanku je prisustvovala i britanska ambasadorka u Crnoj Gori Don Meken", zaključeno je u saopštenju.

 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR