21 °

max 21 ° / min 12 °

Ponedjeljak

06.05.

21° / 12°

Utorak

07.05.

21° / 12°

Srijeda

08.05.

23° / 14°

Četvrtak

09.05.

20° / 15°

Petak

10.05.

22° / 14°

Subota

11.05.

21° / 12°

Nedjelja

12.05.

20° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Bivši radnici Košute nastavljaju proteste: Blokiraće put Podgorica-Cetinje na tri sata

Izvor: RTV Cetinje

Ekonomija

Comments 1

Bivši radnici Košute nastavljaju proteste: Blokiraće put Podgorica-Cetinje na tri sata

Autor: Antena M

  • Viber

Bivši radnici cetinjske "Košute" nastavljaju porotest i danas i oni će blokirati putni pravac Cetinje - Podgorica i to na tri sata.

Predstavnica radnika Dijana Vujović kazala je za Radio Crne Gore da će blokirati saobraćaj od 12 do 15 sati.

Ona je podsjetila da su nakon protesta ispred Vlade u petak očekivali da će ih primiti premijer Milojko Spajić, ali do toga nije došlo pa su bivši radnici “Košute” razočarani.

"Osjećamo se kao građani drugoga reda i da svi imaju veće privilegije nego mi. I mi smo ostali bez prava nakon stečaja u fabrici. Nijesmo dobili zarade, a nije povezan ni radni staž za dosta radnika. Zaslužujemo da se i na nas neko okrene, jer skoro tri decenije tražimo samo ono što nam pripada", istakla je Vujović.

Podsjećamo, bivši radnici Košute ranije su najavili da će radikalizovati protest blokadom saobraćaja na putnom pravcu Cetinje – Podgorica. Osim obustave saobraćaja ponedjeljkom, radnici su bili najavili i blokadu puta u srijedu od 12-15 sati, u petak od 11-16 i u nedjelju od 12-15 časova.

Nakon najave obavljen je razgovor predstavnika radnika sa predstavnicima Uprave policije. Nakon tog razgovora saopšteno je da je dogovoreno da saobraćajnica bude blokirana danas, ali u kraćem intervalu od najavljenog. 

Iz policije su ranije kazali da je postignut dogovor da se nakon današnje blokade organizuje i održava po jedno takvo javno okupljanje ponedjeljkom, u smanjenom vremenskom intervalu u odnosu na dosadašnji.

Bivši radnici “Košute” traže isplatu devet neisplaćenih plata za 693 radnika u iznosu od 2.806.650 eura, kao i povezivanje radnog staža za njih 81.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Mila K

Kad su Spajić i Vuković juče nelegalno opredijelili pare za Institut, tadai starice-rci Košute, Oboda, Gornjeg Ibra, Rade, i bilo koje druge nekadašnje fabrike trebaju po istom tragu da uzmu iz budžeta nelegalno. Ove "varijabile" SDT odobrava, bar je tako sinoć zvučao PR. I ako je Vuković sa Mugošom smanjio plate Pdg Čistoći, kako to isto "pravilo" ne primijeniše na Institut zaposlene?