18 °

max 23 ° / min 16 °

Petak

17.05.

23° / 16°

Subota

18.05.

24° / 16°

Nedjelja

19.05.

26° / 15°

Ponedjeljak

20.05.

27° / 18°

Utorak

21.05.

27° / 18°

Srijeda

22.05.

23° / 16°

Četvrtak

23.05.

24° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Ruski “pucanj u prazno”: Negativna kampanja ne utiče na buking

Izvor: Antena M

Ekonomija

Comments 0

Ruski “pucanj u prazno”: Negativna kampanja ne utiče na buking

Autor: Milena Aprcović

  • Viber

Direktorica Nacionalne turističke organizacije Željka Radak Kukavičić uvjerena je da negativna kampanja iz Rusije, uključujući i posljednji slučaj o navodnom postojanju pesticida i plastike u vinima Plantaža, neće ugroziti turističku sezonu. Ona je u razgovoru za portal Antena M napomenula da takve poruke dolaze samo iz dijela Rusije.

“Činjenica je da postoji negativna kampanja, ali sa svih ostalih tržišta imamo pozitivnu priču. Kampanja koja se sprovodi u Rusiji od jednog dijela medija, ne utiče uopšte na bukinge za Crnu Goru. Imali smo priliku da čujemo izjave njihovih agencija i turoperatora koji kažu da je dva do tri puta veća tražnja za Crnom Gorom. Broj bukiranih čarter letova takođe pokazuje rast, ta kampanja do sada nije imala negativan uticaj i zaista to ne očekujemo. Tržište Rusije kod nas je stabilno i učestvuje sa nekih 27 posto, a Rusi imaju velike povoljnosti u Crnoj Gori, počevši od viznog režima pa do toga da veliki broj njih ima nekretnine u Crnoj Gori. Ne očekujem niti želim da vjerujem da će ta negativna kampanja uticati na građane Rusije da ne dolaze u Crnu Goru”, kaže direktorica NTO.

Komentarišući liberalizaciju viznog režima za Kineze, Radak Kukavičić kaže da je cilj da imamo veći broj turista sa različitih tržišta.

“Otvorenost tržišta je šansa da privučemo veći broj gostiju”, kaže ona.

Direktorica NTO vjeruje da će svi kapaciteti u predstojećoj sezoni biti popunjeni.

“Svi sajamski nastupi pokazali su da sa optimizmom treba da dočekamo ovu sezonu. Tokom prvomajskih praznika doći će dvije grupe novinara iz Francuske koji žele da pišu o ponudi Crne Gore. Buking je dobar, zainteresovanost postoji, sve institucije na državnom i na lokalnom nivou treba da učine sve napore kako bi se svi gosti koji dođu vratili zadovoljni”, kaže Radak Kukavičić.

Adriatic Sea Forum koji se održava ovih dana u Budvi, a koji je posvećen pomorskom turizmu i putničkom prevozu na Jadranu, veoma je važan događaj za našu zemlju kao turističku destinaciju.

“Ako imamo u predsezoni jedan ovakav skup onda je to u potpunosti u skladu sa našim ciljevima. To je skup svih zemalja koje gravitiraju na Jadranskom moru, tu su i druge zemlje učesnice kao i veliki broj stručnjaka iz oblasti nautičkog turizma. Ako imamo skup sa preko 200 učesnika u predsezoni zaista moramo biti zadovoljni“, kazala je Radak Kukavičić u razgovoru za naš portal. 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR