Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Bemax jedini dostavio ponudu za kamenolom

Ekonomija

Comments 0

Bemax jedini dostavio ponudu za kamenolom

  • Viber
Kompanija Bemax jedina je dostavila ponudu na javni oglas za dodjelu ugovora o koncesiji za ekploataciju mineralne sirovine tehničko-građevinskog kamena sa ležišta Vilići u Opštini Pljevlja.

Iz Ministarstva ekonomije je saopšteno da je predmet kocesije pravo na ekploataciju mineralne sirovine tehničko građevinskog kamenta sa tog ležišta.

Rok za podnošenje ponuda bio je 14. decembar, a jedinu je dostavila kompanija Bemax, navodi se u saopštenju objavljenom na sajtu Ministarstva.

Bemax je u dijelu procentualnog iznosa za obračun koncesione naknade ponudio sedam odsto od tržišne vrijednosti bilansnih ili eksploatacionih rezervi tehničko-građevinskog kamena, gdje mu je dodijeljneo maksimalnih 40 bodova.

Toj kompaniji je dodijejeno i maksimalnih 20 bodova za kriterijum koji se odnosi na godišnju proizvodnju.

Bemax je ponudio rok trajanja koncesije od 17 godina i šest mjeseci, od toga pola godine za izradu geološke i rudarske tehničke dokumentacije i pripremne radove, a 17 godina za eksploataciju mineralne sirovine.

Kompanija je u ponudi navela i da je imao zaključen ugovor o koncesiji za ekploataciju mineralne sirovine tehničko-građevinskog kamena na ležištu Vilići. Eksploatacijom na tom ležištu bavio se tri godine.

Bemax je naveo da je po osnovu korišćenja tehničko-građevinskog kamena sa ležišta Vilići redovno izmirivao obaveze po osnovu koncesione naknade, kao i po osnovu poreza na dodatu vrijednost (PDV) u iznosu od 463,88 hiljada eura.

Prosječni bruto prihod Bemaxa u posljednje tri godine iznosi 43,04 miliona eura, a profit 9,8 miliona.

Bemax je dostavio poslovni plan i efekte na zapošljavanje i ekonomski razvoj.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR