22 °

max 22 ° / min 9 °

Subota

27.04.

22° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 13°

Srijeda

01.05.

21° / 16°

Četvrtak

02.05.

19° / 13°

Petak

03.05.

18° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Oko milion turista posjetilo Kotor

Ekonomija

Comments 0

Oko milion turista posjetilo Kotor

  • Viber
Kotor je u prošloj godini posjetilo oko milion turista, pri čemu na kvalitet turističke i nautičke sezone nijesu uticali bezbjednosna situacija i ograničen broj smještajnih kapaciteta, saopštio je direktor Turističke organizacije tog grada, Mirza Krcić.

On je Radiju Kotor kazao da postoji bojazan da bi situacija mogla da se promijeni.

„Bio sam u prilici da me kontaktiraju i predstavnici nekih stranih medijskih kuća tražeći komentar na bezbjednosnu situaciju u gradu. Ružna je slika koju smo poslali u svijet i nadam se da će se situacija promijeniti, jer ako ne bude tako onda prije svega neće biti dobro ni za građane ni za posjetioce", rekao je Krcić.

On je naveo da je, kada su u pitanju statistički podaci, početak ove godine obećavajući.

„Za prvih osam dana broj izletnika i onih koji svoj boravak prijavljuju u našoj kancelariji, veći je u odnosu na isti prošlogodišnji period nekoliko stotina. To nas svakako raduje kao i činjenica da se povećava broj privatnih izdavaoca smještaja na području naše Opštine", saopštio je Krcić.

On je, govoreći o prošlogodišnjim statističkim podacima, dodao da je Stari grad organizovano posjetilo 385 hiljada turista.

“Rimske mozaike je obišlo 40 hiljada ljudi, a gradske bedeme 120 hiljada turista. Zabilježeno je pola miliona putnika, zatim 200 hiljada članova posade kruzera, a isto toliko je naš grad obišlo i onih koji su odsjeli na budvanskoj rivijeri i u Dubrovniku”, precizirao je Krcić.

U Kotoru je, kako je dodao, boravilo 90 hiljada gostiju koji su ostvarili 400 hiljada noćenja.

Prema riječima Krcića, na info punktovima za prijavu boravka stranaca tokom prošle godine je prijavljeno preko 58 hiljada turista i onih koji duže borave na području Opštine među kojima je najviše ruskih i državljana Srbije.

“Najveći broj izletnika zabilježeno je iz Velike Britanije, i to 25 odsto, Francuske 14 odsto, Sjedinjenih Američkih Država (SAD) 12 odsto, Rusije 12 odsto, Turske devet odsto i Njemačke osam odsto”, zaključio je Krcić.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR