13 °

max 13 ° / min 3 °

Nedjelja

07.03.

13° / 3°

Ponedjeljak

08.03.

13° / 3°

Utorak

09.03.

12° / 7°

Srijeda

10.03.

13° / 6°

Četvrtak

11.03.

15° / 2°

Petak

12.03.

15° / 3°

Subota

13.03.

16° / 7°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Sekulić: Sad će nam se pokazati kako smo se ponašali tokom praznika

Izvor: EPA

KORONAVIRUS

Comments 1

Autor: Vladana Jovanović

  • Viber

Sekulić: Sad će nam se pokazati kako smo se ponašali tokom praznika

Čini se da građani u većem stepenu shvataju opasnost od koronavirusa, kaže epidemiolog Instituta za javno zdravlje Nebojša Sekulić ali napominje da smo prilično daleko od onog nivoa poštovanja mjera koje bi da nas dovele do željenog rezultata.

Neki indikatori pokazuju da dolazi do blagog smirivanja situacije, ističe Sekulić za Antenu M.

"Rano je, međutim, da o tome govorimo kao nekom dominantnom trendu", kaže Sekulić.

Kad se pogleda epidemiološka kriva u Crnoj Gori, vidi se da smo dosegli nivo stabiluacije, da nema tu većih fluktuacija, za sada.

"Međutim, izuzetno je veliki pritisak na zdravstveni sistem. Ne samo što imamo popriličan broj slučajeva, nego sve ovo dugo traje, skoro godinu", rekao je Sekulić.

Zapadne države imaju rast broja oboljelih nakon praznika. Kod nas, slavlje je počelo sedmicu kasnije. Tokom praznika u Crnoj Gori očigledno su kršene mjere, a to ponašanje može doći na naplatu, naglašava Sekulić.

"S obzirom na to da se slavilo za Novu godinu, a period inkubacije traje 14 dana, porast broja slučajeva možemo očekivati da se sad pokaže. Ipak, ponavljam, nisu to velike fluktuacije jer mi imamo već preko 50 hiljada ljudi koji su imali virus. Sad će nam se pokazati kako smo se ponašali tokom praznika", zaključio je Sekulić.

Ukupan broj trenutno aktivnih slučajeva COVID19 u Crnoj Gori iznosi 9.523. Od početka epidemije, u Crnoj Gori je registrovano 54.129 slučajeva.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Branka

Ponašali su se vaši zombiji onako kako ste ih vi naučili. Slijedili su primjer apostolke od parfema i svih vas koji ste morali da se dokažete na sahrani onoga popa i na litijama.To im je zavjet da ne poštuju mjere i da zaraze što više ljudi.I kakva je ovo priča kad se preko granice može bez testa??!