26 °

max 26 ° / min 12 °

Nedjelja

28.04.

26° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

24° / 13°

Srijeda

01.05.

21° / 14°

Četvrtak

02.05.

18° / 14°

Petak

03.05.

16° / 10°

Subota

04.05.

15° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
CNP: Bogat repertoar i u martu

Kultura

Comments 0

CNP: Bogat repertoar i u martu

Autor: Antena M

  • Viber

Gostovanjem u dubrovačkom Kazalištu “Marina Držića” s predstavom “Ja sam ona koja nisam”, Mata Matišića u režiji Vita Taufera, započeće martovski repertoar Crnogorskog narodnog pozorišta, navodi se u saopštenju CNP-a.

Tokom mjeseca, publika će biti u prilici da pogleda svih pet predstava koje su premijerno izvedene u proteklih pet mjeseci jubilarne 70. sezone i to: “Posjeta” prema tekstu Fridriha Direnmata u režiji Aleksandra Morfova (izvođačka prava: Diogenes Verlag AG Cirih), “Ja sam ona koja nisam” Mata Matišića u režiji Vita Taufera, “Smrt i njeni hirovi” Žozea Saramaga u režiji Lidije Dedović, “671-Lov” po tekstu i u režiji Hane Rastoder i “Brod” po tekstu i u režiji Ane Đorđević.

Takođe, publiku očekuju i druge predstave s redovnog repertoara: “Očevi su grad (ili)”, autorski projekat Borisa Liješevića, “Šćeri moja” Maje Todorović u adaptaciji i režiji Ane Vukotić, “Pokojnik”, Branislava Nušića u režiji Egona Savina, “Proces” Franca Kafke u režiji Dušanke Belade, “Nesporazum” Albera Kamija u režiji Damjana Pejanovića i “Krik” baletske trupe Ballo, dok će u dva termina ponovo biti izveden i balet “Pepeljuga” škole “Princeza Ksenija”.

Crnogorsko narodno pozorište i ovog mjeseca nastavlja s izvođenjem predstava van matične scene, tako da će “Šćeri moja” gostovati u Baru, a “Pokojnik” u Beranama.

27. mart – Svjetski dan pozorišta ove godine u CNP-u biće obilježen izvođenjem predstave “Jerma” Sajmona Stouna u režiji Ane Tomović. Prije izvođenja predstave biće pročitana poruku koju je za Svjetski dan pozorišta uputio Jon Fosse, norveški pisac i dramaturg, prošlogodišnji dobitnik Nobelove nagrade za književnost za inovativne drame i prozu.

U okviru filmskog programa CNP-a, na Sceni studio biće prikazano ostvarenje “Mali ljubavni bog”, reditelja Željka Sošića, a ulaz je slobodan.

Ulaznice za programe na matičnoj sceni mogu se rezervisati i kupiti na veb-sajtu www.cnp.me, kao i na biletarnici Pozorišta, dok se publika o aktivnostima nacionalnog teatra može informisati i putem društvenih mreža Facebook i Instagram.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR