12 °

max 13 ° / min 11 °

Petak

03.05.

13° / 11°

Subota

04.05.

17° / 10°

Nedjelja

05.05.

21° / 11°

Ponedjeljak

06.05.

20° / 12°

Utorak

07.05.

20° / 12°

Srijeda

08.05.

20° / 13°

Četvrtak

09.05.

16° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
CNP nastavlja produkcionu aktivnost: Počele probe za predstavu “Ibzen mašina”

Izvor: Foto Duško Miljanić

Kultura

Comments 0

CNP nastavlja produkcionu aktivnost: Počele probe za predstavu “Ibzen mašina”

Autor: Antena M

  • Viber

U Crnogorskom narodnom pozorištu počele su probe za predstavu “Ibzen mašina”, prema motivima djela „Stubovi društva“, „Heda Gabler“, “Nora” i “Narodni neprijatelj” Henrika Ibzena, u režiji Ane Vukotić, koja će premijerno biti izvedena u nedjelju, 28. aprila na Velikoj sceni nacionalnog teatra. 

Tekst je prevela Anka Katušić Balen, adaptaciju i dramaturgiju potpisuje Željka Udovičić- Pleština, a jezičku adaptaciju Ana Vukotić. Scenograf i autor idejnog rješenja plakata je Vanja Magić, kostimografkinja Lina Leković, za scenski pokret i koreografiju zadužena je Sonja Vukićević. Dizajn svjetla Vanja Magić i Ana Vukotić, koja će potpisati i izbor muzike. Asistentkinja režije je Nataša Milićević, asistentkinja kostimografije Mia Đurović, a izvršna producentkinja Janja Ražnatović. 

Uloge tumače: Simo Trebješanin, Jelena Minić, Žana Gardašević-Bulatović, Miloš Pejović, Ana Vujošević, Aleksandar Gavranić, Jovan Dabović, Ana Vučković, Lazar Đurđević i studenti glume Fakulteta dramskih umjetnosti Cetinje Radmila Škuletić i Luka Stanković. 

“Ibzen mašina” biće šesta premijera Crnogorskog narodnog pozorišta u jubilarnoj 70. sezoni, koja je započela u oktobru prošle godine. 

 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR