14 °

max 14 ° / min 11 °

Petak

03.05.

14° / 11°

Subota

04.05.

18° / 11°

Nedjelja

05.05.

21° / 11°

Ponedjeljak

06.05.

20° / 12°

Utorak

07.05.

20° / 13°

Srijeda

08.05.

18° / 13°

Četvrtak

09.05.

15° / 11°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Tivat Photo Days

Izvor: Dalibor Ševaljević

Kultura

Comments 0

Tivat Photo Days

Izvor: Antena M

Autor: Antena M

  • Viber

Povodom festival fotografije “Tivat Photo Days” kojeg organizuje NVO “Fluid Drum” iz Tivta sa partnerom JU “Muzej i galerija Tivat”, otvoren je javni poziv za sve fotografkinje i fotografe iz Crne Gore na temu “Tranzicija”. Izložba će biti organizovana u Tivtu, u javnoj ustanovi “Muzej i galerija Tivat” u okviru festivala fotografije.

Konkurs je otvoren do 31.03.2024. Minimalan broj fotogrfija po autoru je pet, a maksimalan osam fotografija. Primat će imati konceptualni radovi, kao i radovi koji su nastali u protekle dvije godine. Takođe, mogu se slati i fotografije koje su nastale ranije. Dokumentarna fotografija je najautentičniji izraz prikazivanja istine, a kada autor uvede svoju unutrašnju poetiku, serija fotografija dobija umjetničku notu.

Fotografi su u poziciji da vjerodostojno oslikaju stvarnost koju živimo i dokumentuju vrijeme kroz koje prolazimo.

Najbolji rad će dobiti priznanje za najbolji koncept na ovogodišnjem festivalu, a dodjeliće se i dvije diplome za najbolji dokumentarni rad kao i za najbolju ekološku priču. Sertifikat dobijajju svi autori čije fotografije budu odabrane za izložbu.

U okviru “Tivat Photo Days” biće organizovane panel diskusije, radionce i predavanja. Cilj festivala je edukacija i afirmacija crnogorskih fotografkinja i fotografa kao i svih ljubitelja fotografije,  rad sa djecom i mladima, stvaranje kvalitetnih kulturnoumjetničkih sadržaja u predsezoni.

Osim izložbe na temu “Tranzicija” na festivalu će biti upriličeno otvaranje izložbe crnogorskog umjetničkog fotografa Voja Radonjića – “Očaravajuća lakoća fotografisanja”.

Otvaranje ove dvije izložbe će biti petog aprila u 19:00h u prostorijama JU “Muzej i galerija Tivat”, radovi će biti izloženi narednih petnaest dana, a program će trajati dva vikenda.

Organizator festivala je NVO “Fluid Drum” iz Tivta sa partnerom javnom ustanovom “Muzej i galerija Tivat”.

Fotografije koje se šalju za konkurs pojedinačno imenovati po principu – ime i prezime autora, redni broj fotografije (janko_janković_1) – Imenovati rad, odnosno seriju fotografija i označiti godinu nastanka. Dozvoljena je minimalna obrada fotografija (svjetlo, krop, kontrast, boja, crno-bijela) – Slati format fotografije – jpg, 1500 piksela duža ivica kao i originalnu veličinu fotografija spremnu za print, u posebnim folderima.

Prijave sa radovima slati na mail: [email protected].

Autorska prava: Sva autorska prava na poslate fotografije ostaju u vlasništvu autora tih fotografija, a u muzeju se kopije fotografija arhiviraju.

Za sve informacije mozete se obratiti na oficijalnoj facebook stranici: https://www.facebook.com/tivatphotodays

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR