22 °

max 22 ° / min 9 °

Subota

27.04.

22° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 13°

Srijeda

01.05.

21° / 16°

Četvrtak

02.05.

19° / 13°

Petak

03.05.

18° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Gala koncert Fondacije “Miloš Karadaglić” na Velikoj sceni Crnogorskog narodnog pozorišta

Kultura

Tag Video
Comments 0

Gala koncert Fondacije “Miloš Karadaglić” na Velikoj sceni Crnogorskog narodnog pozorišta

Autor: Antena M

  • Viber

Fondacija “Miloš Karadaglić” i Crnogorsko narodno pozorište s ponosom najavljuju Gala koncert koji će biti održan na Velikoj sceni Crnogorskog narodnog pozorišta u subotu, 6. aprila 2024. u 20 sati. Ovaj događaj spaja umjetnike svjetskog renomea i mlade talente iz svijeta klasične muzike, predstavljajući publici nezaboravno muzičko iskustvo.

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

Објава коју дели Crnogorsko narodno pozorište (@crnogorskonarodnopozoriste)

Dirigentsku palicu na ovom prestižnom događaju preuzeće Andreas Otenzamer, renomirani umjetnik porijeklom iz Austrije, dirigent i klarinetista Berlinske filharmonije, dok će se sceni kao solisti nastupiti svjetski poznati klasični gitarista Miloš Karadaglić, sopranistica Petra Radulović i violončelista Kosta Popović, koji su dobitnici prvog ciklusa stipendija koje je Fondacija Miloš Karadaglić dodijelila u februaru ove godine.

"Ovaj gala koncert predstavlja vrhunac naših napora da se publici pruži nezaboravno muzičko i umjetničko iskustvo, a mladim talentima platforma i prostor za puno ostvarivanje njihovog potencijala. Ovim koncertom slavimo muzičku umjetnost i umjetnost generalno, te trasiramo put dugoročne saradnje između Fondacije Miloš Karadaglić i Crnogorskog narodnog pozorišta,” izjavili su organizatori koncerta.

Andreas Otenzamer je međunarodno priznat kao jedan od vodećih instrumentalista današnjice. Sa impresivnom biografijom koja obuhvata saradnju sa najrenomiranijim orkestrima i dirigentima, Otenzamer će donijeti publici jedinstveno muzičko iskustvo.

Miloš Karadaglić, rođeni Podgoričanin, jedan je od najistaknutijih klasičnih gitarista današnjice. Njegov poslednji album “Barok”, objavljen u oktobru prošle godine, te koncerti u nekim od najeminentnijih koncertnih kuća širom svijeta, najsvježiji su primjeri njegovog globalnog umjetničkog dostignuća. Petra Radulović, mlada sopranistica iz Kotora i Kosta Popović, talentovani violončelista iz Podgorice, svojim izvođenjima dodatno će obogatiti program ovog gala koncerta.

Gala koncert će se realizovati u partnerstvu Fondacije Miloš Karadaglić i Crnogorskog narodnog pozorišta, uz podršku Ministarstva kulture i medija i Muzičkog centra Crne Gore, te kompanija Henley & Partners i Adriatic Marinas Porto Montenegro.

Ulaznice po cijeni 40€ (parter i prva galerija) i 30€ (druga galerija) mogu se kupiti putem veb-sajta cnp.me, kao i na biletarnici Crnogorskog narodnog pozorišta, navode iz CNP-a.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR