18 °

max 18 ° / min 13 °

Četvrtak

02.05.

18° / 13°

Petak

03.05.

15° / 11°

Subota

04.05.

19° / 11°

Nedjelja

05.05.

20° / 11°

Ponedjeljak

06.05.

20° / 12°

Utorak

07.05.

21° / 12°

Srijeda

08.05.

17° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
“Brod” na Velikoj sceni Crnogorskog narodnog pozorišta

Izvor: Duško Miljanić foto

Kultura

Comments 0

“Brod” na Velikoj sceni Crnogorskog narodnog pozorišta

Autor: Antena M

  • Viber

Predstava “Brod” po tekstu i u režiji Ane Đorđević, rađena u koprodukciji nacionalnog teatra sa Beoartom biće izvedena večeras u 20 sati na Velikoj sceni Crnogorskog narodnog pozorišta, saopšteno je iz CNP-a. 

Predstava je nastala po motivima života, književnog opusa i političkog djelovanja Stefana Mitrova Ljubiše. 

- Drama “Brod” zamišljena je kao omaž ideji koju je zastupao Stefan Mitrov Ljubiša, a to je da otvorena pobuna pogrešan put za ostvarenje cijeva.

To bi bila priča o njemu kao osobi koja je, urkos otporima sopstvene sredine, čak i brata, provela život u propagiranju mira, nenasilnog otpora i borbe koja se sprovodi samo kroz politiku - kazala je rediteljka i autorka teksta Ana Đorđević. 

Scenografkinja predstave je Ljubica Petrović, kostimografkinja Svetlana Cvijanović, lektorka Dubravka Drakić, asistentkinja režije Nataša Milićević, asistentkinja kostimografa Mia Đurović, muziku je komponovala Nina Perović, a izvršna producentkinja predstave je Janja Ražnatović.

U predstavi igraju: Lazar Dragojević, Stevan Vuković, Branka Otašević, Maja Stojanović, Aleksandar Radulović, Jelena Minić i Pavle Prelević.

Ulaznice se mogu se rezervisati i kupiti putem veb-sajta www.cnp.me i na biletarnici, a više informacija o aktivnostima Crnogorskog narodnog pozorišta dostupno je na društvenim mrežama Facebook i Instagram, kao i Viber kanalu. 

 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR