19 °

max 19 ° / min 13 °

Četvrtak

02.05.

19° / 13°

Petak

03.05.

15° / 11°

Subota

04.05.

19° / 11°

Nedjelja

05.05.

20° / 11°

Ponedjeljak

06.05.

20° / 12°

Utorak

07.05.

21° / 12°

Srijeda

08.05.

17° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Crnogorska kinematografija na 22. izdanju Međunarodnog filmskog festivala na Kipru

Kultura

Comments 0

Crnogorska kinematografija na 22. izdanju Međunarodnog filmskog festivala na Kipru

Autor: Antena M

  • Viber

Crnogorska kinematografija biće predstavljena na Dot.on.the.Map – Industrijskoj platformi 22. izdanja Međunarodnog filmskog festivala na Kipru (Cyprus Film Days International Festival), koji se održava u Limasolu na Kipru od 18. do 20. aprila. 2024. godine.

U okviru Industrijske platforme Dot.on.the.Map, koja se realizuje u partnerstvu sa Agora filmskim marketom Solunskog filmskog festivala i okuplja filmske stvaraoce iz zemalja Jugoistočne Evrope, u ovogodišnjem izdanju među osam selektovanih filmova našao se i projekat crnogorske producentske kuće Parangal film „Četiri sahrane i vjenčanje“, reditelja Nemanje Mijovića i producentkinje Maje Kecojević.

Tokom Industrijskih dana održaće se i brojni paneli, već 19. aprila direktorica Filmskog centra Crne Gore Aleksandra Božović učestovaće na panel diskusiji Filmske mreže Jugoistočne Evrope – SEE Cinema Networka „Filmska zajednica: Jačanje Filmske industrije Jugoistočne Evrope kroz regionalnu saradnju“ zajedno sa dr Elenom Christodoulidou, zamjenicom ministra kulture Kipra, Athenom Kartalou, direktoricom Grčkog filmskog centra, Kamenom Balkanski – Creative Europe MEDIA desk u Bugarskoj i Ilinkom Teodorescu, ispred Rumunskog filmskog centra. Na panelu će se govoriti o značaju Filmske mreže Jugoistočne Evrope – SEE Cinema Networka, kao i o moći regionalne saradnje u filmskoj industriji, te naporima koje ova mreže ulaže za poboljšanje vidljivosti regionalnog filma i promovisanju međunarodnih koprodukcija.

„Četiri sahrane i vjenčanje“ je dugometražni igrani film, koji je Filmski centar Crne Gore podržao je u kategorijama sufinansiranja razvoja scenarija i razvoja projekta 2021. godine. U pitanju je intimna priča o ocu i kćerki koji žive u Plužinama, na Pivskom jezeru. Veselin je učitelj u gradskoj školi i poznati lelekač, a Svjetlana želi da postane popularna muzička zvijezda. Njihov odnos je isprepletan međusobnom različitošću, skrivenom toplinom i potrebom da se život promijeni. U fokusu je priča o jednoj kulturi koja umire i drugoj koja dolazi na njeno mjesto.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR