12 °

max 24 ° / min 12 °

Ponedjeljak

29.04.

24° / 12°

Utorak

30.04.

23° / 13°

Srijeda

01.05.

20° / 15°

Četvrtak

02.05.

19° / 14°

Petak

03.05.

16° / 10°

Subota

04.05.

18° / 9°

Nedjelja

05.05.

20° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Otvoren festival dječijeg stvaralaštva "Kinotavrik"

Kultura

Comments 0

Otvoren festival dječijeg stvaralaštva "Kinotavrik"

Autor: Milena Aprcović

  • Viber

U Velikoj sali KIC-a „Budo Tomović“ danas je otvoren 8. međunarodni festival dječijeg stvaralaštva “Kinotavrik”.

Festival su otvorili direktorica KIC-a “Budo Tomović” Snežana Burzan i ambasador Ruske Federacije u Crnoj Gori Gricaj Sergej Nikolajevič.

Pozdravljajući učesnike i brojnu publiku, Burzan je istakla da je festival pravo mjesto susretanja talentovane djece dviju država, te da je sigurna da će i ove godine biti ispunjena njegova misija promocije bogatstva multikulturalnosti i velike moći druženja među najmlađima.

Gricaj Sergej Nikolajevič pozdravio je festival ističući “Kinotavrik” kao primjer kako se na kreativan način afirmiše dječije stvaralaštvo, ljepota muzike, plesa, glume.

"Ova djeca su pravi mali ambasadori”, dodao je Nikolajevič, zaključujući da je uvjeren da će im i nakon 20 godina kada odrastu, upravo ovi kreativni podgorički dani biti primjer kako se treba družiti i sarađivati.

“Kinotavrik” je i ove godine na Velikoj sceni KIC-a okupio oko 100 izvođača iz Crne Gore i Ruske Federacije, a talentovani mališani pokazali su pred prepunom salom KIC-a prave umjetničke bravure u: stepovanju, folkloru, pjevanju, glumi, plesu, recitovanju…

Organizator festivala “Kinotavrik” je renomirana ruska kompanije „KinoMark“, uz podršku Kulturno - informativnog centra „Budo Tomović“ i Dječijeg saveza Podgorice, a pokrovitelji su Glavni grad Podgorica i ambasade Crne Gore u Ruskoj Federciji i Ruske Federacije u Crnoj Gori.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR