12 °

max 24 ° / min 12 °

Ponedjeljak

29.04.

24° / 12°

Utorak

30.04.

23° / 13°

Srijeda

01.05.

20° / 15°

Četvrtak

02.05.

19° / 14°

Petak

03.05.

16° / 10°

Subota

04.05.

18° / 9°

Nedjelja

05.05.

20° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
"Hari Poter i ukleto dijete" najčitaniji u 2016

Kultura

Comments 0

"Hari Poter i ukleto dijete" najčitaniji u 2016

  • Viber
U najnovijoj knjizi britanske spisateljice Hari je suprug, otac troje djece i službenik Ministarstva magije.

"Dok se Hari rve sa prošlošću koja odbija da ostane tamo gdje joj je mjesto, njegov najmlađi sin Albus mora da se izbori sa težinom porodičnog nasljeđa koje nikada nije želio. Dok se prošlost i budućnost zloslutno ukrštaju, i otac i sin spoznaju neprijatnu istinu: ponekad tama dolazi sa neočekivanog mjesta", istakli su iz Nove knjige.

Nakon "Hari Potera" najčitanija je knjiga "Crvenokosa" Orhana pamuka, koja se bavi snažnom ljubavi koju je tridesetak godina ranije doživio jedan gimnazijalac u kasabi nadomak Istanbula, ali i velikim zločinom.

"Dok sredinom osamdesetih godina majstor Mahmut, koji je kopao bunare na tradicionalan način i njegov šegrt `mladi gospodin` Džem, traže vodu na nepristupačnom terenu, jedna tajanstvena glumica svake večeri iznova priča stare bajke i priče u žutom šatoru koji se nalazi odmah izvan kasabe. Sa jedne strane, roman govori o istinskom upoznavanju mladog junaka sa ljubavlju, ljubomorom, osjećajem odgovornosti i slobode, a sa druge, raspravlja o temama kao što su odnosi između oca i sina, `autoritarizam` i razvoj individualnosti u različitim civilizacijama", kazali su iz Nove knjige.

Na trećem mjestu je djelo autorke Džodžo Mojes "Dok nisam srela tebe", u kojoj je glavni lik djevojka Lujza Klark, koja prihvata da radi za nekadašnjeg mistera univerzuma Vila Trejnora, koji je nakon saobraćajne nesreće ostao nepokretan.

" Vil je grub, nabusit, zahtjevan, ali Lu ne pada na pamet da mu udovoljava, da bi ubrzo otkrila kako joj njegova sreća znači više nego što je očekivala. Kad sazna da je Vil skovao sumanuti plan, Lu odlučuje da mu pokaže da on i dalje ima za šta da živi", naglasili su iz Nove knjige.

Čitaoci su uživali i u knjizi "Špijunka" Paula Koealja, koja se bavi poznatom špijunkom Mata Hari, zatim djelom Rada Šerbedžije "Do posljednjeg daha", knjigom "Čudne misli u mojoj glavi" Orhana Pamuka, "Djevojkom iz Bruklina" Gijoma Musoa, djelom "Pet uglova" Marija Vargasa Ljose, kao i "Ležanjem na kauču" Irvina Jaloma i "Tesla čovjek van vremena" Margaret Čejni.

 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR