Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
O nama

O nama

Comments 2

O nama

Autor: Antena M

  • Viber

Naziv medija: Antena M doo
Sjedište: Đoka Miraševića br.59 Podgorica
PIB: 02373211
Većinski vlasnik: Darko Šuković
Izvršni direktor: Darko Šuković

Antena M je najstariji nezavisni informativno-politički radio u Crnoj Gori. Neprekidno emituje program od 18. jula 1994. i do današnjeg dana ostao je vjeran svojoj prvobitnoj profilisanosti programa, a to je urbani stil komunikacije sa slušaocima, sopstvena produkcija informativnog programa (po svim pokazateljima najbolji informativni program u CG), mnoštvo istraživačko-analitičkih emisija o društvu u tranziciji... Iako u privatnom vlasništvu, radio proizvodi program koji je, suštinski, javno-servisnog karaktera. Takav koncept je tradicija i svrha postojanja Antene M.

Upravo zbog zanemarivanja komercijalnog momenta I favorizovanja društveno korisnih sadržaja, a, nadasve, zbog poštovanja najviših profersionalnih standarda – Antena M je postala brend cijenjen I van granica Crne Gore. Naš radio je jedino crnogorsko elektronsko glasilo (I glasilo uošte) koje se može pohvaliti značajnim međunarodnim priznanjima: 2002. Antena M proglašena je za najbolji radio u konkurenciji više od tri stotine stanica na prostoru Jugoistočne Evrope, koje reemituju Radio Slobodna Evropa; 2005. Antena M proglašena je za radio sa najboljim informativnim programom među oko 800 radio I tv stanica mreže SEENAPB!!! Ispred RTV B92, novosadskog radija 021, sarajevskog Starog Grada, zagrebačkog Radija 101 i desetina radio I tv stanica ostalih država Jugoistočne Evrope!!!

Takodje, 2006. godine Antena M je od One World Radio SEERN (regionalna mreža radija Jugoistočne Evrope) dobila nagradu kao radio sa najboljim istraživačkim programom koji se bavi ljudskim pravima, interetničkom dijalogu i toleranciji.

Centralni studio je smješten u Podgorici.

Radio »Antena M« se može slušati i preko interneta na adresi www.antenam.net.

Radio »Antena M« traži publiku koja nalazi interes u proširenju svojih vidika i perspektiva, koja traži podsticaj, intelektualni i humani izazov i koja nalazi zadovoljstvo i povod za reakciju u našim programskim sadržajima i uređivačkoj politici.

Cilj ovog Radija je da objektivno i nepristrasno pomogne formiranje stavova slušaoca i da naprednom tehnologijom i servisima proširi znanje i perspektivu njegovoj publici, a samim tim da pomogne u naporima za jačanje zajednice u kojoj žive; da informiše, edukuje i zajednički istražuje kulturnu, vjersku i nacionalnu različitost Crne Gore.

Slijedeći vrijednosti koje je poštovala od svog osnivanja, Antena M nastavlja da njeguje nezavisnost, inovativnost i da pomaže društveni razvoj.

Kao medij koji se izdržava od komercijalnih prihoda, Antena M planira da se učvrsti kao samoodrživa organizacija, sposobna da se razvija sopstvenim snagama, na izuzetno konkurentnom tržištu koje je još uvijek neregulisano.

Izmedju ostalih medjunarodnih organizacija koje su bili partneri Antene M u mnogim projektima,pomenućemo neke:NPA(Norveška narodna pomoć),Press Now – Holandska organizacija za pomoć medijima;Medienhilfe-Švajcarska organizacija,IREX-Američka organizacija za pomoć meijima,SHC-Švedski Helsinški komitet,kancelarija za pomoć medijima u regionu;NED-Wašington,USAID,Ambasada SAD u Podgorici.....

Od 11. jula 2016. otvoren je portal Antena M! Uredjivačka politika i programski ciljevi novog glasila ne razlikuju se od onih koje duže od dvije decenije promoviše naš radio.

Vrijednosti kojima se u svom radu rukovodi Antena M su:

Nezavisnost, nepristrasnost i objektivnost temeljne su vrijednosti programa Antene M
U obezbjeđivanju kvalitetnih i pouzdanih informativnih programa, kao i zabavnih i obrazovnih sadržaja, prije svega se usredsređujemo na potrebe publike;
Podstičemo društvenu odgovornost i obrazovanje;
Promovišemo kreativnost, međusobno poštovanje i poštovanje različitosti.

Darko Šuković

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

Hrvoje Daniel Martinovic

Od nedavno gledam na YouTube emisije Ziva Iastina I vrlo sam impresioniran kvalitetom programa narocito ako se mjeri da preko 35 godina zivim i pratim americke govorne radio i TV emeisije pa vecinu balkanskih emisija nakon dva tri pokusaja ne mogu vise pratiti radi niskog kvalitetnog nivoa programa.