10 °

max 14 ° / min 7 °

Nedjelja

29.11.

14° / 7°

Ponedjeljak

30.11.

12° / 1°

Utorak

01.12.

10° / -2°

Srijeda

02.12.

12° / 1°

Četvrtak

03.12.

12° / 8°

Petak

04.12.

12° / 9°

Subota

05.12.

13° / 7°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Podgorička URA uputila otvoreno pismo Šehoviću i Vukoviću

Podgorica

Comments 0

Autor: Jelena Ćetković

  • Viber

Podgorička URA uputila otvoreno pismo Šehoviću i Vukoviću

Jučerašnja centralna javna rasprava o Nacrtu Strateškog plana razvoja Glavnog grada za period 2019. do 2024. jasno je pokazala da predloženi dokument nije ni strateški ni razvojni, ali i da ne postoji komunikacija između Glavnog grada i nadležnih državnih organa, saopštili su iz GP URA.

 "Građani i zainteresovana javnost juče nijesu mogli da dobiju nijedan konkretan odgovor na pitanja koja se odnose na razvoj Glavnog grada i konkretne probleme sa kojima se suočavaju građani Podgorice".

Posebno ih, kako navode, brine činjenica da ne postoji komunikacija između nadležnih službi Glavnog grada i Vlade Crne Gore.

 "Najbolji primjer toga jeste podatak da se u Strateškom planu razvoja Glavnog grada ne nalaze projekti novih škola i vrtića koje su prije sedam dana najavili Vlada i Ministarstvo prosvjete. Ovo posebno čudi ako imamo u vidu da se u Konsultativnoj grupi za izradu Strateškog plana razvoja Glavnog grada nalazi predstavnik ministarstva prosvjete Filip Grujić. Osim toga ministar Šehović je juče u Skupštini Crne Gore odgovarajući na poslanička pitanja najavio da danas potpisuje ugovor sa Evropskom investicionom bankom za projekat vrijedan preko 40 miliona eura, koji će se većinom odnositi na infrastrukturu na teritoriji Glavnog grada. Tim ugovorom po navodima ministra predviđena je izgradnja 4 škole: nove gimnazije i osnovnih škola u naseljima City kvart, Zabjelo i Karabuško polje. Za školu u Tološima navedeno je da je raspisan konkurs za izbor idejnog rješenja", navedeno je u saopštenju.

Stoga, kako navode, poslije jučerašnje javne rasprave i navoda ministra postavljaju pitanja gradonačelniku Glavnog grada Ivanu Vukoviću i u ministru prosvjete Damiru Šehoviću:

 1. Da li postoji komunikacija između nadležnih službi Glavnog grada i Ministarstva prosvjete?

2. Zbog čega se u Strateškom planu razvoja Glavnog grada za naredni petogodišnji period ne nalaze škole i vrtići čiju je gradnju najavilo Ministarstvo prosvjete?

3. Da li će Ministarstvo i Glavni grad sarađivati prilikom realizacije najavljenih projekata i koji je rok za njihovu realizaciju?

 

 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR