8 °

max 15 ° / min 7 °

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

14° / 8°

Utorak

23.04.

10° / 9°

Srijeda

24.04.

13° / 8°

Četvrtak

25.04.

10° / 6°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Vuković: Glavni grad će 2020. imati najveći budžet do sada

Izvor: Foto: PG Biro

Podgorica

Comments 0

Vuković: Glavni grad će 2020. imati najveći budžet do sada

Autor: Milena Aprcović

  • Viber

Privredna komora i Glavni grad su bliski partneri koji kontinuirano unapređuju ambijent za poslovanje i podstiču privredne aktivnosti u Podgorici, ocijenjeno je tokom sastanka gradonačelnika Podgorice Ivana Vukovića i predsjednika Privredne komore Crne Gore Vlastimira Golubovića, sa saradnicima. 

"Crnogorska ekonomija raste, prihodi kompanija su sve veći i posebno smo zadovoljni što sve veći broj privrednih subjekata posluje u Podgorici. Glavni grad se trudi da bude kvalitetan i efikasan servis njihovim potrebama, da ubrzava administrativne procedure i vjerujem da su vidljivi rezultati takvog angažovanja", istakao je gradonačelnik Vuković.

On je naglasio da se u Podgorici realizuju obimne investicione aktivnosti i da kvalitetan ambijent za poslovanje prepoznaju brojni investitori, a Glavni grad se trudi da dodatno afirmiše povoljnosti poslovne zone, u čemu očekuje i još veću podršku Privredne komore.

Vuković je istakao da je Glavni grad u potpunosti stabilan i održiv sistem u finansijskom smislu, te najavio da će iduće godine imati najveći budžet do sada, u vrijednosti preko 93 miliona eura.

Predsjednik Golubović je predstavio aktivnosti Komore na unapređenju regulatornog okvira, promociji privrede na sajmovima u okruženju i kroz projekte Dobro iz Crne Gore, Kupujmo domaće i Domaći ukusi.

Jedna od značajnih aktivnosti asocijacije je i organizovanje poslovnih foruma u cilju povezivanja crnogorskih sa privrednicima iz okruženja i inostranstva.

"Pozivam predstavnike Glavnog grada da učestvuju u poslovnim forumima i stranim kompanijama prezentuju pogodnosti za poslovanje u Podgorici", kazao je Golubović.

On je posebno apostrofirao značajnu ulogu Komore u reformi sistema obrazovanja i afirmaciji dualnog obrazovanja, podsjećajući da je Komora je u 2019. organizovala 63 edukativne aktivnosti (u kojima je učestvovalo 3500 privrednika), od čega osam u saradnji sa Sekretarijatom za preduzetništvo Glavnog grada, sa 402 učesnika.

Golubović je pozvao na još intenzivniju međusobnu saradnju u ovoj oblasti.

On je ukazao je na mogućnost brzog i efikasnog rješavanja privrednih sporova u Arbitražnom sudu pri Privrednoj komori, te preporučio Glavnom gradu da u ugovore koje sklapa uključi arbitražnu klauzulu.

Tokom sastanka su predstavljeni rezultati analize poslovanja privrednih subjekata koju je Privredna komora uradila za sve crnogorske opštine koji nedvosmisleno potvrđuju da je Podgorica stimulativna i sve privlačnija za nove investivcije i razvoj privrede.

Tokom sastanka su razmatrani i izazovi sa kojima se srijeću lokalna samouprava i privrednici, a ukazano je na pojedina zakonska rješenja čijim bi se unapređenjem moglo znatno doprinijeti razvoju poslovnog i investicionog ambijenta Podgorice.

Takođe, razgovorano je i o napretku Podgorice u implementaciji standarda za sticanje BFC sertifikata koje dobijaju opštine sa povoljnim poslovnim okruženjem.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR