Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

“Zelenilo” zasadilo novi drvored u Ulici Avda Međedovića

| Postavio/la: Marija Mitrović

“Zelenilo” zasadilo novi drvored u Ulici Avda Međedovića

Zaposleni u gradskom preduzeću Zelenilo ovih dana bili su angažovani na sadnji drvoreda u Ulici Avda Međedovića, saopšteno je iz PG biroa.

"Posađene su odrasle  sadnice lipe koje će, osim vizuelnog i funkcionalnog efekta, u proljećnom periodu, ovu ulicu učiniti jednom od najmirisnijih ulica u gradu. Sadnju drvoreda pratiće i ugradnja hidrosistema čime će se biljkama obezbijediti neophodna količina vode, naročito u toku dugih sušnih ljeta koja su karakteristična za Podgoricu.

Prilikom izbora vrsta za sadnju na javnim zelenim površinama, izuzetna pažnja posvećuje se odabiru vrsta koje su prilagođene uslovima Podgorice, ali i uslovima gradske sredine, te su shodno tome odabrane vrste i za navedene lokacije", piše u saopštenju.

Zelenilo kao društveno-odgovorna kompanija čiji je osnovni cilj, pored zaštite životne sredine, zadovoljstvo građana, odlučilo je da na zahtjeve građana odgovori pozitivno, navedeno je iz PG biroa.

"Podsjećamo, ovo je drugi put da se sadi drvored u pomenutoj ulici. Na toj lokaciji je u oktobru prošle godine polomljeno je 6 sadnica u vrijednosti oko 460 eura. Zato, još jednom apelujemo na građane da čuvaju drveće i zelene površine uopšte, jer samo odgovornim ponašanjem prema biljkama možemo stvoriti zdrav zeleni fond i učiniti više za naš grad", piše u saopštenju.

Ostavi komentar

0/300