12 °

max 24 ° / min 12 °

Ponedjeljak

29.04.

24° / 12°

Utorak

30.04.

23° / 13°

Srijeda

01.05.

20° / 15°

Četvrtak

02.05.

19° / 14°

Petak

03.05.

16° / 10°

Subota

04.05.

18° / 9°

Nedjelja

05.05.

20° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Brajović: Istorija Podgorice simbolizuje otpor, snagu i ambiciju cijele Crne Gore

Podgorica

Comments 0

Brajović: Istorija Podgorice simbolizuje otpor, snagu i ambiciju cijele Crne Gore

Autor: Mirjana Dragaš

  • Viber

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović čestitao je stanovnicima i  rukovodstvu Dan Glavnog grada Podgorice, koji se obilježava 19. decembra:

„Devetnaesti decembar je Dan Podgorice, njenog znamenitog antifašističkog nasljeđa i naše obaveze da se još jednom s najvećim poštovanjem i zahvalnošću poklonimo sjenima narodnih heroja i svih boraca koji su dali život za slobodu.

Istorija Podgorice, posebno ona 20. vijeka, simbolizuje otpor, snagu i ambiciju cijele Crne Gore. Višestruko rušena, pa podizana i modernizovana, u svim vremenima je čuvala svoj specifični duh, uvijek voljena od starih Podgoričana i novodoseljenih stanovnika različitih vjera i nacija. 

Podgorica je danas administrativni centar i privredni nosilac razvoja Crne Gore, Glavni grad otvoren za nove ljude, ideje i znanja. Obaveza je svih njenih građana, lokalne uprave i insitiucija države, da doprinesu očuvanju resursa i podrže dalji ekonomski i kulturni razvoj Podgorice – grada sve atraktivnijeg za njene stanovnike, turiste i poslovne partnere.

Čestam Dan Glavnog grada, uvjeren da će entuzijazam rukovodstva i zaposlenih u institucijama lokalne uprave, rezultirati sve razvijenijom evropskom Podgoricom“, navodi se u čestitki.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR