13 °

max 16 ° / min 7 °

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

22° / 13°

Srijeda

01.05.

19° / 14°

Četvrtak

02.05.

19° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Zahvaljujući aplikaciji Kasper uklonjeno 107 nelegalnih deponija u Podgorici

Podgorica

Comments 0

Zahvaljujući aplikaciji Kasper uklonjeno 107 nelegalnih deponija u Podgorici

Autor: Jelena Ćetković

  • Viber

Aplikacija Kasper (Kolektivna aplikacija za selekciju, prikupljanje i recikliranje otpada) za Android i iOS uređaje, pružila je građanima mogućnost da prijavljuju nelegalno odložen otpad na teritoriji Podgorice, saopšteno je iz PG biroa, 

Aplikacija je, kako je saopšteno, lansirana početkom marta što je bio veliki iskorak ka sistemskom i inovativnom rješavanju problema upravljanja otpadom i zaštite životne sredine.

"Do sada je putem aplikacije pristiglo 138 prijava od kojih su trenutno samo 4 nerealizovane. Takođe, jedan broj prijava nije realizovan jer nijesu u našoj nadležnosti – 15 prijava se odnosi na lokacije koje se ne nalaze na teritoriji Glavnog grada dok se 12 prijava odnosi na lokacije koje se nalaze na privatnim posjedima".

Projekat su realizovala privredna društva „Čistoća“ i „Deponija“ Podgorica, u partnerstvu sa kompanijama  „Amplitudo“ i Crnogorski Telekom, a ulaganjem dijela finansijskih sredstava podržan je i od strane Vlade Sjedinjenih Američkih Država.

"Podsjećamo da je aplikacija  besplatna i dostupna na Google Play i App store platformama, a osmišljena je tako da korisnik nakon registracije na interaktivnoj mapi označava lokaciju za čišćenje i prijavu, uz osnovne informacije, šalje nadležnim službama.

Cilj je da aplikacija unaprijedi efikasnost gradskih službi u oblasti upravljanja otpadom i otvori mogućnost kvalitetnije i efikasnije komunikacije sa građanima na polju unaprjeđenja stanja životne sredine u ovoj oblasti.

Aplikacija će u značajnoj mjeri doprinijeti procesu upravljanja otpadom, a istovremeno omogućiti  građanima da na jednostavan način daju doprinos zaštiti životne sredine", navedeno je u saopštenuju. 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR