15 °

max 15 ° / min 7 °

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

24° / 14°

Srijeda

01.05.

21° / 14°

Četvrtak

02.05.

17° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Još jedno druženje najmlađih pripadnika RE populacije na Veruši

Podgorica

Comments 0

Još jedno druženje najmlađih pripadnika RE populacije na Veruši

Autor: Antena M

  • Viber

Sekretarijat za socijalno staranje Glavnog grada Podgorica, organizovao je besplatan sedmodnevni boravak u dječjem odmaralištu na Veruši za 15 pripadnika RE zajednice sa područja kampa Konik.

Djeca su imala priliku da budu u društvu svojih vršnjaka, odmaraju na svježem planinskom vazduhu, učestvuju u sportsko-rekreativnim igrama, maskenbalima i takmiče se u raznim kvizovima znanja.

Osim sportsko – rekreativnih aktivnosti, djeca su prisustvovala radionicama „Prevencija bolesti zavisnosti“, „Uloga djece u prevenciji vršnjačkog nasilja“ i „Uticaj koronavirusa na djecu“ gdje su sa svojim vršnjacima razmjenjivali iskustva . Pomenure radionice u organizaciji su Kuće zdravlja Glavnog grada.

Činjenica da djeca nijesu kandidati za vakcinaciju, te da se njihova zaštita u potpunosti zasniva na poštovanju mjera, mlade romkinje koje je Sekretarijat za socijalno staranje u saradnji sa NVO „ADRA“ obučio za rad na šivaćim mašinama, šile su maske po želji njihovih drugara.

Svi učesnici i predavači složili su se da je ovo bilo lijepo i veoma korisno druženje, te iskazali želju da se ono, u što kraćen roku, ponovi.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR