Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Zeković: Vjerujem da se neće dozvoliti rehabilitacija politike Slobodana Miloševića kroz ime pokojnog Pavla Bulatovića

Izvor: Glavni grad

Podgorica

Comments 1

Zeković: Vjerujem da se neće dozvoliti rehabilitacija politike Slobodana Miloševića kroz ime pokojnog Pavla Bulatovića

Autor: Antena M

  • Viber

Prijedlog odbornika iz redova Demokrata da jedna ulica u Podgorici dobije ime po nekadašnjem ministru unutrašnjih poslova Pavlu Bulatoviću, odbornik i građanski aktivista Aleksandar Saša Zeković komentarisao je za Antenu M.

Vjeruje da se, kako kaže, neće dozvoliti rehabilitacija politike Slobodana Miloševića kroz ime pokojnog Pavla Bulatovića.

Zeković navodi da će se Savjet za davanje prijedloga naziva naselja, ulica i trgova Skupštine Glavnog grada već naredne sedmice oglasiti o ovom pitanju.

„Savjet bi trebalo već naredne sedmice da se oglasi po pitanju prijedloga kolega iz Demokratske Crne Gore, da se jedna ulica nazove po Pavlu Bulatoviću. Pavle Bulatović je kao crnogorski ministar naredio deportaciju izbjeglica iz Crne Gore, govorim o izbjeglicama iz BiH“, rekao je Zeković.

Dalje ističe da je Bulatović, kao savezni ministar, bio zadužen za koordinaciju prinudnog hapšenja.

„Kao savezni ministar bio je zadužen za koordinaciju prinudnih hapšenja i prisilnog povratka iz Srbije izbjeglica koji su porijeklom iz Hrvatske i BiH, a koji su predavani vojsci Republike Srpske“, objašnjava Zeković. 

Kaže da je Srbija u svim sporovim priznala odgovornost i da je utvrđena povreda prava tih lica.

„Vjerujem, imajući dosadašnje iskustvo, u kapacitete koje ima gradska Skupština. Vjerujem u postojanje demokratske političke i, prije svega, građanske svijesti i odgovornosti da se neće dozvoliti namjera, bila otvore ili prikrivena, da se kroz veličanje pokojnog Pavla Bulatovića rehabilituje politika Slobodana Miloševića“, ističe Zeković.

Sagovornik Antene M kaže da je Bulatović bio i dio politike koja je izvršila puč u Crnoj Gori.

„Bulatović je bio dio politike koja je izvršila i marionetski puč u Crnoj Gori 1989. godine, tako da možemo i u tom kontekstu da otvorimo pitanje da li je primjereno da se onima koji su, na takav način, uticali na delegitimisanje institucionalnog okvira Crne Gore i institucionalnu razgradnju Crne Gore odaje javno priznanje“, rekao je Zeković.

Zeković kaže da hrabri činjenica da su do sada sve ovakve odluke donijete na nivou opšteg konsenzusa.

„Vidim da ima reakcija civilnog društva i veliki broj njih me motivisao da uputim apel prema članovima Savjeta. Potvrđeno mi je da su predsjednik Savjeta i članovi upoznati sa mojim obraćanjem, a dodatno me hrabri da su do sada sve odluke donošene na nivou opšteg konsenzusa“, kaže Zeković.

Vjeruje da se, bez obzira na sve ideološke i druge razlike neće produbiti polarizacija i u Podgorici, a i Crnoj Gori po ovakvoj osnovi.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Miro

Zašto preskaču najzaslužnije? Trebaju odmah dati ime Slobodana Milosevića, Vulina i Vučića, ne trebaju se skrivati iza prozirnih staklenih vrata…