22 °

max 23 ° / min 12 °

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 12°

Srijeda

01.05.

22° / 15°

Četvrtak

02.05.

18° / 14°

Petak

03.05.

18° / 11°

Subota

04.05.

18° / 11°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Obavezno nošenje maski u Domu zdravlja: Raste broj respiratornih bolesti

Podgorica

Comments 0

Obavezno nošenje maski u Domu zdravlja: Raste broj respiratornih bolesti

Autor: Antena M

  • Viber

Iz Doma zdravlja Podgorica je saopšteno da je zabilježen porast obolijevanja od akutnih respiratornih bolesti koji su evidentirani u Crnoj Gori u proteklom periodu.

"Osim obolijevanja od Covid-19, porasta RSV infekcija, kao i pertusisa, s obzirom na povećani rizik od transmisije respiratornih infekcija u zdravstvenim ustanovama, ističemo važnost obavezne upotrebe maski", poručuju iz Doma zdravlja.

Mole sve građane da se pridržavaju preporuka Instituta za javno zdravlje kako bi zaštitili sebe i svoje najbliže, da budu posebno oprezni i da preduzmu odgovarajuće mjere predostrožnosti.

"Napominjemo da je nošenje maske obavezno prilikom posjeta ustanovama Doma zdravlja Glavnog grada, s ciljem smanjenja rizika od širenja virusa među pacijentima i osobljem, te očuvanja zdravstvene sigurnosti.

Apelujemo na sve građane da se pridržavaju svih važećih epidemioloških mjera i smjernica kako bismo suzbili transmisiju ovih infekcija. Vaša odgovornost i solidarnost su ključni u borbi protiv širenja bolesti i zaštiti zdravlja zajednice", ističe se u saopštenju.

Dom zdravlja Glavnog grada će nastaviti, kako zaključuju, da pruža pravovremenu i kvalitetnu zdravstvenu zaštitu našim građanima uprkos svakodnevnim izazovima.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR