22 °

max 22 ° / min 9 °

Subota

27.04.

22° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 13°

Srijeda

01.05.

21° / 16°

Četvrtak

02.05.

19° / 13°

Petak

03.05.

18° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Borovinić Bojović: Vlast u Podgorici je stabilna; Revizija idejnog rješenja za izgradnju kolektora u Botunu se čeka

Izvor: Antena M/Dragan Tomašević foto

Podgorica

Tag Gallery
Comments 2

Borovinić Bojović: Vlast u Podgorici je stabilna; Revizija idejnog rješenja za izgradnju kolektora u Botunu se čeka

Autor: Antena M

  • Viber

Vlast u Podgorici je stabilna, poručila je predsjednica Skupštine Glavnog Grada Jelena Borovinić Bojović na konferenciji za medije.

"Vlast u Podgorici je na današnji dan apsolutno stabilna. Lično sam posvećena tome, moja komunikacija predstavlja most i oslonac u većini, a to je moje opredjeljenje i u narednom periodu. Nova podgorička vlast još nije napunila godinu rada, a za to vrijeme, na račun aktuelne gradske uprave nije bilo kritike od strane bilo kog pojedinca ili političkog subjekta parlamentarne većine. Naprotiv, imali smo zajednicku posvećenost rešavanju problema. Iza nas su vremena kada su se stranačka previranja prelivala na stabilnost gradske ili državne vlasti", kazala je Borovinić Bojović.

O prijevremenim izborima u Podgorici niko ne razmišlja, tvrdi Borovinić Bojović.

"Bilo kakva promjena ili provociranje novih izbora može se ostvariti jedino sa političkim strukturama koje su građani, sa razlogom, poslali u opoziciju poslije tri decenije. Po onome što su moja saznanja, moja komunikacija i moje uvjerenje, o takvom potezu u ovom trenutku niko ne razmišlja", tvrdi predsjednica parlamenta Glavnog grada.

Borovinić Bojović je saopštila da je dostavljen zahtjev za formiranje novog odborničkog kluba, i to je za sada jedina novost nakon dešavanja u PES-u, kada je riječ o Podgorici.

Foto: Antena M/Dragan Tomašević

"Danas je u Skupštinu Glavnog grada stigla inicijativa pet odbornika i odbornica Pokreta Evropa sad koji će formirati poseban klub.

Drugih inicijativa nije bilo, kao ni onih u vezi sa koalicionim sporazumom", dodala je Borovinić Bojović.

Na pitanje Antene M da li se gradi kolektor u Botunu, Borovinić Bojović je kazala da se idejno rješenje čeka, a da su razgovori sa građanima o tom projektu u toku.

"Važno da u narednom periodu riješimo pitanje kolektora, ukoliko svi zajedno želimo, bez obzira da li živimo na teritoriji Botuna, Zabjela, Starog aerodroma ili bilo gdje drugo, adekvatno riješeno pitanje kolektora. Ali svakako, to pitanje neće biti riješeno ukoliko ne postoji dogovor o započinjanju njegove izgradnje, a razgovori su, ponovo kažem, u toku", kazala je Borovinić Bojović.

Na pitanje da li je bilo razgovora sa liderom DNP-a Milanom Kneževićem, koji se oštro protivio gradnji kolektora, Borovinić Bojović je odgovorila da kao predsjednica skupštine nije u timu koji konkretno može da odgovori na to konkretno pitanje.

"Ali sam sigurna da će se svi razgovori koji su neophodni obaviti", dodala je Borovinić Bojović.

Borovinić Bojović kaže da još nije stigao odgovor Ministarstva javne uprave o razgraničenju Zete i Podgorice, ali da su kredibilne informacije da je razgraničenje u završnoj fazi.

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

Bozovic Brano

Gospodo tobos doktorice, sto nestavis masku.

MNE PV

Kako ste osjetili da vam je došao kraj pa vam je sada sve stabilno.