21 °

max 21 ° / min 9 °

Subota

27.04.

21° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 13°

Srijeda

01.05.

21° / 16°

Četvrtak

02.05.

19° / 13°

Petak

03.05.

18° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
U Skupštini GG formiran novi klub; Klikovac: Scenario iz Budve se može desiti u Podgorici, DPS da predloži skraćenje mandata

Izvor: Dragan Tomašević foto/Antena M

Podgorica

Tag VideoTag Gallery
Comments 1

U Skupštini GG formiran novi klub; Klikovac: Scenario iz Budve se može desiti u Podgorici, DPS da predloži skraćenje mandata

Autor: Antena M

  • Viber

Sjednica Skupštine Glavnog grada prekinuta je zbog nedostataka kvoruma, nastavak je najavljen za sjutra s početkom u 11 sati.

Današnjoj sjednici prisustvovali su bivši odbornici Pokreta Evropa sad koji su juče dogovorili zajedničko djelovanje sa odbornicima URE i Pokreta za promjene. Odbornici Posebnog kluba su: Dragan Radović, Nađa Ljiljanić, Dragutin Vučinić i Ranka Otašević, a ime kluba je “Pokret za Podgoricu”.

Tok sjednice:

Predsjednica Skupštine Jelena Borovinić Bojović nakon utvrđenog kvoruma, započela je sjednicu.

Prvi za riječ javio se Andrija Klikovac odbornik DPS-a, koji je rekao da se došlo do kreiranja najbrojnije platforme u sklopu vladajuće strukture.

"Kako bi se nastavila nefunkcionalnost, imamo nastavak duboke krize u Podgorici. Građani Podgorice treba da gledju na dalju funkcionalnost uprave Glavnog grada, kako će se politička kriza dalje manifestovati, mi iz opozicije nijesmo pregovarali sa strukturama PES-a, za nas su jedino rješenje prijevremeni lokalni izbori", rekao je Klikovac.

Nakon izlaganja Andrije Klikovca za riječ se javio zamjenik gradonačelnice Luka Rakčević.

"Umjesto da ucjenjujemo ljude mi vodimo dijalog, prevazilazimo nesporazume i nema nikakvog prekrajanja i nestabilnosti", rekao je Rakčević.

Miloš Mašković ispred SD-LP istakao je kako je Borovinić Bojović prekršila Poslovnik jer je nakon Klikovca Rakčević dobio riječ, na to mu je Borovinić Bojović da nema nikakvu obavffezu da njemu bilo što objašnjava.

"Itekako mi morate objasniti, zato Vas molim da mi objasnite jer tako Poslovnik predviđa. Ovo što radite je gaženje Poslovnika", rekao je Mašković.

Borovinić Bojović mu je rekla da mu može dati pisano objašnjenje nakon sjednice, nakon čega je Mašković tražio pauzu.

"Kako da nastavimo ako ne možete na osnovnu proceduru da mi date odgovor? ", kazao je Mašković.

Nermin Abdić DPS rekao je kako je izsotala reakcija predsjednice Skupštine kada je izlagao zmajenik gradonačelnice Rakčević.

"Rakčević upotrijebio riječ političko 'gepekovanje', pozivam zamjernika gradonačelnice da imenom i prezimenom kažemo ko je činio takvo krivično djelo. Trebali ste da zaštitite ovaj klub", rekao je Abdić.  

Odbornik Stefan Vešović iz Prave Crne Gore naglasio je da se nakon usvajanja kvoruma usvaja dnevni red te da je opozicija došla kako bi ometala rad sjednice.

Skupština je utvrdila dnevni red.

V.d. sekretara za kulturu Ana Medigović saopštila je da će pazar biti organizovan od 29. aprila do 15. maja.

Govoreći o organizaciji Proljećnog pazara, Klikovac je kazao da je to značajno za Podgoricu, te da ga raduje što je nova gradska uprava nastavila da realizuje projekte bivše uprave.

"Moram ukazati na neke stvari koje su bile očite tokom realizacije Novogodišnjeg pazara. On je bio zaista posjećen, ali je bilo nekih detalja koji mogu biti bolji. Mislim da treba da se sprovedu organizacione radnje koje će biti efikasnije nego prošlog puta", kazao je Klikovac, 

Naveo je i da neke lokacije koje su odgovarale Novogodišnjem neće odgovarati Proljećnom pazaru. 

Klikovac je kazao da će građani Podgorice biti "politički taoci dogovora unutar parlamentarne većine koja se ne može dogovoriti". 

Boban Radević kazao je da cijeni dobru volju opozicije da podrže ovu inicijativu, te da odbornici DPS liče na Italijne.

"Ono što me je zapanjilo je da Klikovac govori da treba da ličimo na Njemačku ili Italiju, ali ono što ja primjećujem da vi iz DPS-a odavno ličite na Italijane. Druga stvar, govorite da se plašimo izbora, ali sva istraživanja govore da u ovom trenutku imate najveći broj odbornika koji ćete ikada imati. Do izbora novih će doći za tri godine", kazao je Radević. 

Dragutin Vučinić iz Pokret za Podgoricu rekao je da pomjeranje lokacije Proljećnog pazara blizu rijeka nije dobra ideja. 

Klikovac je, odgovarajući Radeviću, kazao da je mnogo bitno da ovi događaji izgledaju kao oni po Evropi i SAD-u, a ne parade jednoumlja jednog sistema i partije. 

"Koja je to mjera za religioznost, ko nekome zadire u osnovna ljudska prava. Odakle Vi znate jesam li ja religiozan ili ne. To su neke stvari koje vidim da je i predsjednik Vaše partije dozvolio sebi. Ništa gore nisam vidio od njegove izjave upućene Đeljošaju", kazao je Klikovac. 

Gradonačelnica Podgorice Olivera Injac rekla je da se emocije teško izmjeriti.

"Prioritetni cilj je bio da se podrže mali preduzetnici, zadovoljna sam komentarima i sugestijama, znanje nije kod jednog čovjeka. Organizacioni dio ćemo sigurno uraditi kako treba. Slažem se da događaj treba da traje duže, ali smo imali u vidu i Dan nezavisnosti koji je 21. maja pa smo htjeli da trg bude slobodan", rekla je Injac.

Nermin Abdić DPS se zahvalio gradonačelnici navodeći da će DPS uvije pružiti ruku podrške za svaki projekat koji ide u korist građana Crne Gore. 

Miloš Mašković je kazao da će organizaciju pazara podržati i njegov klub. 

"Veoma je važno da konkurs bude transparentan i jednak prema svima. Ovakvi događaji mogu pozitivno uticati na ono što je ekonomija manjih preduzeća i turističku ponudu grada", kazao je Mašković. 

Završena rasprava o prvoj tački dnevnog reda.

Odbornici sada raspravljaju o predlogu odluke o finansiranju sporta u Glavnom gradu.

Klikovac je kazao da će podržati ovu odluku. 

"Smatramo da ovo nije samo gradski, već i nacionalni interes. Imamo situaciju da uvozimo igrače da bi upotpunili našu reprezentaciju. Potpuno je prirodno i logično da jedna baza za ovaj sport bude i u glavnom gradu. Ako Glavni grad ima miliona eura za KK Budućnost, može imati i pola miliona eura za vaterpolo klub“, naveo je Klikovac. 

Podsjetio je i da su podnijeli inicijativu da se gradski bazen nazove po Petru Porobiću i da su je dali u proceduru. 

Zoja Bojanić-Lalović kazala je da i da ona podržava ovu odluku. 

Vladan Arsović je kazao da je fokus odborničkog djelovanja treba da bude usmjeren na rješavanju i preuzimanju odluka, a ne politička trgovina.

Klikovac je podsjetio na odluku gdje je vlast glasala sa DPS-om, te da se scenario iz Budve može desiti i u Podgorici pa bi glasali sa DPS-om.

"Pogledajte šta se desilo u Budvi, o skraćenju mandata je bio prijedlog iz redova DPS-a i glasali su sa DPS-om, moramo shvatiti da što se prije vratimo normalnom funkcionisanju to bolje za građane", istakao je Klikovac.

Sjednicu možete pratiti na linku ispod: 

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Tara

G-din Klikovac..je super..super poslanik..politicar-crnogorac-covjek..i veliki branitelj..nase jedine drzave CG..Veliko Bravo!!